tiistai 16. toukokuuta 2017

Siivoilua ja ulkoverhousta

Viime viikolla pääsimme pitkästä aikaa raksalle muutakin kuin katsastamaan tilanteen. Keskiviikkona aloitimme hommasta, joka on pitkään kummitellut mielessä ja nyt seisoi edessä välttämättömänä pahana. Talolla on ollut jo pidempään epämukavaa tehdä töitä, kun roskia ja sotkua on ollut niin paljon. Yläkertaan oli kertynyt hirveät määrät epämääräistä työkalua, puupalaa, tyhjiä pulloja ja LVIS-tilpehööriä. Lattiatkin tulvivat sahanpurua, hiekkaa ja betonipölyä.

Isäntä käväisi K-raudasta hakemassa harrastetilaan pienet raksahyllyt, joilla sekasortoa pyrittiin korjaamaan. Vielä ei voi sanoa, että työkalut löytyisivät helposti, sillä tavaroiden järjestykseen hyllyillä ei kiinnitetty erityistä huomiota. Keräsimme talosta ja pihalta roskat, joita tuli taas pakettiautollinen, ja veimme ne kaatopaikalle. Lakaisimme molempien kerrosten lattiat ja imuroimme betonipölyä pois. Raksaimurin tarve havaittiin heti imuroitaessa, sillä kummatkin meidän vanhat kotitalousimurimme tilttasivat.. Toinen saatiin vielä korjattua, mutta toinen kärähti niin pahasti, että meni samalla roskakeikalla kaatopaikalle. Ylimääräisiä levyvilloja laitettiin myyntiin, ja toivottavasti pääsisimme niistäkin pian eroon.

Olohuone (sen jälkeen kun yläkerrasta heitelty alas puita ja pulloja)
Lasten makuuhuoneet ja välissä vaatehuone

Vähän toisenlaiselta näyttää kun lattia on tyhjä ja imuroitu
Perällä meidän makuuhuone ja oikealla kylpyhuone

Maalaustelineet odottavat seuraavaa erää
Perjantaina ja lauantaina isäntä oli apukäsien kanssa ulkoverhoustöissä. Ennen lomaa oli harrastetilan päätyyn saatu lyötyä muutama lautarivi, ja nyt siitä jatkettiin seuraavaksi talon eteläsivulle. Tämän jälkeen pysähdyttiin tekemään harrastetilan päätyyn lisätelineitä, jotta pääsi jatkamaan työtä ylöspäin. Meillä oli vielä onneksi hakitelineiden osia joista rakentaa runkoa, mutta tasot piti tehdä eurolavoista.

Muutaman lautarivin jälkeen naulapyssy sitten sanoi itsensä irti. Tuo kyseinen Sencon "semi-pro" pyssy on ollut täysi pettymys, kun sama laite meni talvella jo kertaalleen rikki, eikä sillä ole kaikkiaan lyöty kuin ehkä noin 1000 naulaa. Varalaitteen puuttuessa ulkoverhoushommat seisahtuivat siihen paikkaan, ja maanantaina laitetta huoltoon viedessä sanottiin, että aikaisintaan loppuviikosta tulee takaisin. Tästä on kyllä keskusteltava pyssyn myyneen Nekalan Starkin kanssa. Taloa on vaikea tehdä ilman toimivia työkaluja.Telineillä ei suinkaan seiso isäntä, vaan yhtä nuorekas appiukko :)
Ruusuja annetaan tällä kertaa NunnaUunille, josta oma-aloitteisesti soitettiin meille tänään ja kysyttiin, halutaanko takan toimitus tällä viikolla niinkuin aikaisemmin on sovittu, vaikka talo ei ole vielä siinä vaiheessa, että takkaa olisi kannattanut alkaa asentamaan. Olimme jo vähän tuskailleet asian kanssa, sillä takan osat olisivat vieneet hirveästi tilaa, mutta emme kuitenkaan uskoneet sen toimituksen siirtämisen olevan enää mahdollista. Toimituksen myöhäistäminen onnistuikin, ja sovimme uuden toimitusajan viikolle 28. Mikä helpotus!

Nyt siis naulapyssyn puuttuessa pitää siirtyä taas maalaushommiin ja ilmanvaihdon ihmettelyyn. Aikamoista soutamista ja huopaamista tämä touhu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...