sunnuntai 28. elokuuta 2016

Rakennuslupa saatu

Sain tiistaina puhelimitse selville, että meille on maanantaina 22.8. myönnetty rakennuslupa. Olemme odottelleet postin kantavan vielä luvan paperisena kotiin, mutta paperit eivät vielä tällä viikolla saapuneet. Lupa on lainvoimainen vasta 14 vuorokauden kuluttua myöntämisestä, mutta Ylöjärvellä maatyöt saa aloittaa jo kun vuokrasopimus tontista on tehty. Rakennusluvan laskun loppusummaa odottelemme myös jännittyneinä.

Rakennusluvan myöntämisen jälkeen aivot sitten orientoituivat seuraavaan työvaiheeseen. Tähän asti kaikki energia on keskitetty rakennusluvan hakemiseen ja talon suunnitelmien tekoon. Nyt pitäisi jo tietää jotakin varsinaisesta rakentamisesta ja sen prosessin etenemisestä kaikkine katselmuksineen. On aivan epätodellisen tuntuista, että kaivuri saattaisi aloittaa työt jo ensi tiistaina (yhden päivän viivästys tuli kaivurin työkiireiden vuoksi).

Kävimme tällä viikolla laittamassa kaivurikuskin ehdottamat aurausviitat tontin kulmaposteihin. Kovin suurta hyötyä niistä ei näyttänyt olevan, sillä postien puiset merkit olivat lähes yhtä korkeita. Kävimme lisäksi ostamassa kemiallisen wc:n, joka sijoitetaan mökiltä tontille tuotuun vanhaan huussiin. Työmaa-wc:ksi emme halunneet vuokrata Bajamajaa, sillä niiden kuukausihinnat ovat mielestämme liian korkeita. Huussiin ei myöskään voinut laittaa perinteisesti sankoa alle, sillä jätteet olisi pitänyt itse kompostoida tontilla parin vuoden ajan ennenkuin mikään kaatopaikka ottaa niitä vastaan. Jostain syystä ei houkutellut.. Halusimme kuitenkin, että tontilla on käymälä, jotta palkatun henkilökunnan aikaa ei luonnon kutsuessa mene lähiShellille kulkemiseen.


Uuteen vaiheeseen valmistautuessa tuli vastaan myös kysymyksiä siitä, onko pakollista hankkia projektille turvallisuuskoordinaattori tai vastaava rakennesuunnittelija tai milloin kuntaan pitää toimittaa rakennekuvia, perustussuunnitelmaa, LVI- tai sähkökuvia? Ei auta kuin alkaa taas selvittelemään. Sähkösuunnittelijamme tapasimme maanantaina hioaksemme sähkösuunnitelmia, ja piakkoin saamme muokatut kuvat ja johtojen vetämisestä piirrustukset. LVI-kuvat ovat valmistuneet ja niistä teemme itse paperiset kopiot omaan ja rakennusvalvonnan käyttöön. LVI-suunnitelmat esittelen sitten omana tekstinään myöhemmin.

Perustukset ovat olleet myös suunnitteilla. Pitkään harkitsimme tekevämme perustukset itse harkoista, mutta olemme nyt saaneet kiinnostavan tarjouksen betonivalusta. Voi olla että päädymme sittenkin teettämään perustukset Henrialla. Myös takka on ollut jo pitkään tarkoitus tilata, mutta takkaedustaja ei vain saa aikaiseksi laitettua meille tarjousta. Sen kanssa on jo muutamatkin ärräpäät päässeet suusta, mutta eiköhän sekin selviä lähiaikoina.

Tiistaina siis päästään vihdoinkin tontin ja sen tiheän heinikon kimppuun. Että voikin olla jännittynyt ja innostunut olo!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...