torstai 17. marraskuuta 2016

Katto pian valmis siirrettäväksi

Ehdimme tänään käymään tontilla valoisan aikaan, ja edistystä oli tapahtunut hienosti. Talon perustusten päällä oli tämän viikon ajan rakennettu kattoa. Aluskate oli jo paikoillaan ja sen päälle oli asennettu ruoteita jo pitkälle. Tänään tontilla käydessämme asentajat laittoivat otsalautoja paikoilleen. Tuo tumma sävy otsalaudoissa miellytti meidän silmää :)

Olin hiukan ymmärtänyt väärin sen ajan, miten kauan kestää tehdä katto valmiiksi, ja yllättäen huomenna jo tulee nosturi siirtämään aluskatteelle asti valmiiksi tehdyn katon sivuun. Sen jälkeen alkaa rungon pystyttäminen, kunnes nosturi palaa parin viikon kuluttua nostamaan kattolohkot paikoilleen. Viikonlopun aikana olisi tarkoitus suojata kattolohkot pressuilla, jos vaikka luonto yllättääkin ja antaa lumisateita, vaikka lämpimämpää on luvattu. Tänään jo suojasimme yhden paljaana olleen lautakasan, onneksi pressuja oli hankittu valmiiksi.

aluskate katto ruoteet

kattotuolit

aluskate ruoteet

Ensi viikon alusta siis alkaa rungon pystytys ja siinä menee viikosta kahteen. Nyt pitäisi henkisesti alkaa valmistautumaan haki-telineiden kasaamiseen, jonka voi vähitellen ensi viikosta lähtien aloittaa. Telineet on jo tuotu tontille ja niitä pitäisi olla niin paljon, että riittää koko talon ympäri. Asentajamme mainitsi myös, että olivat tehneet perustuksien tarkistusmittauksia, ja kantavan väliseinän sijainnin heittoa ei ollut niin paljoa kuin olimme itse mittailleet (mittasimme itse 4cm, asentajien mukaan sitä oli 1-2cm, jolla ei ole merkitystä). Tämä oli mukava yllätys.

Kastelli muisti meitä ensimmäisellä isolla laskulla, noin 47 000 euroa. Pankkiin lähti ensimmäistä kertaa kyselyä, että tarvitsiko lainan nostoa varten olla valmiusastetodistusta. Vastausta odotellaan, joten valmiusastetodistuksesta enemmän sitten kun sellainen pitää ensimmäistä kertaa täyttää. Lisäksi meidän pitäisi nyt hyvin pikaisesti saada toimitettua kuntaan kaikkia mahdollisia talon rakennepiirrustuksia, kun työtkin on jo aloitettu. Tänään kävimme läpi, mitä tulosteita siitä paksusta kirjekuoresta vielä puuttuu ja toivottavasti loppuviikon tai ensi viikon alun aikana niitä saadaan tulosteltua. Kattoturvatuotteiden ja läpivientien kilpailutus on vasta alkutekijöissä, mutta asentajamme vielä tänään muistutti että jouluksi ne viimeistään tarvitaan, joten täytyy alkaa pitää kiirettä. Taloon liittyvät hommat tuntuvat tällä hetkellä vähän laahaavan perässä, kun väännän itse kaiket päivät aamusta iltaan gradua koululla. Voihan sen talviloman näinkin viettää..

Poikakin viihtyi tontilla, kun löytyi hienoja puupaloja ja työkaluja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...