lauantai 8. huhtikuuta 2017

Maalaustelineita ja teknisen tilan levyttämistä

Viikko on taas vierähtänyt, ja talolla on tapahtunut vain pieniä edistysaskeleita. Parhaillaan on sellainen rakentamisen vaihe, että seuraavaan työtehtävään eteneminen vaatii suunnittelua ja pään raapimista. Olemme päättäneet aloittaa ilmanvaihdon asentamisen ja siinä sivussa aloittaa ja viedä ulkoverhousta eteenpäin. Itse olisin voinut jo viime viikonloppuna aloittaa ulkoverhouslautojen maalaamisen, mutta flunssa on taas vaivannut ensin poikaamme ja nyt minua, joten isäntä ahertaa toistaiseksi raksalla yksin. Maalisutiin tartun heti kun on mahdollista. Isäntä on askarrellut maalausta varten telineitä. Keittiömme kohdalla on kaksi pitkää puuta, joiden päälle voi asetella lautoja maalattavaksi ja työhuoneen kohdalla on 16-kerroksinen teline lautojen kuivaamista varten. Telineeseen mahtuu noin 70 lautaa kerralla kuivumaan pariksi päiväksi sisällä ennen ulosviemistä.

Lautojen kuivausteline
Lautojen maalausteline
Ilmanvaihdon asentaminen pitäisi päästä aloittamaan teknisestä tilasta, ja siksi sen takana olevaa seinää ollaan työstetty levypinnalle. Tälle seinälle ollaan tuomassa myös maalämpöpumppua, joten seinän on hyvä olla senkin vuoksi ensin takaa valmis. Villoituksessa piti huomioida kaikki sähköjohdot ja muut putket, joten se oli hiukan hankalaa. Nyt seinä on kuitenkin sähkökaapin takaosaa lukuunottamatta villoitettu ja levytetty. Seuraavaksi pitänee miettiä sen maalaamista.

Muuta näkyvää edistystä talolla ei olekaan tapahtunut. Toivottavasti ensi viikolla olisi enemmän edistystä raportoitavaksi. Puut alkavat kuitenkin ilahduttavasti vähenemään pihalta, ja lumien sulettua pääsee siivoamaan takapihaa oikein urakalla. Blogikin vietti kaikessa hiljaisuudessa 1-vuotispäiväänsä, ja vuoden aikana sivuvierailuita on ollut yli 35 000. Kiitos kaikille lukijoille kuluneesta vuodesta :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...