maanantai 12. syyskuuta 2016

Pohjatyöt vihdoin valmiit!

Näiden rakentajien mielialassa on tapahtunut muutosta parempaan, ja maatyöt on vihdoin saatu tänään päätökseen. Kaksi viikkoa siinä sitten meni (laskua odotellessa). Perjantai-iltana isäntä, vastaava mestari ja timpurimme pitivät "hätäkokouksen" ja tuumailivat tontilla tehtäviä asioita yhdessä. Lauantaiaamuna pohdinnat vielä jatkuivat, ja isäntä mittaili aamulla omassa rauhassa korkoja laserilla. Seurauksena meillä oli selkeät suunnitelmat, jotka sitten esitettiin kaivurille.

Lauantaina kaivuri tuli pariksi tunniksi tontille ja laittoi pienempää mursketta ulkoseinien anturalinjalle sekä talon keskelle kantavan väliseinän kohdalle. Isäntä kasteli sorapatjaa ja tärytteli useaan kertaan koko alueen läpi. Nyt patjan pitäisi olla valua varten valmis, kunhan tehdään kantavan väliseinän sokkeli vähän matalammaksi, sillä siitä kohden maan pinta on korkeammalla kuin ulkoseinien anturalinjalla. Itsekin ymmärrän jo sen, että ei ole väliä vaikka talon keskellä pohja on nyt hiekkaa. Sisätäyttövaiheessa päälle tehdään kapillaarikatko sepelistä, ja alla oleva hiekkamaa peittyy eikä kosteuttakaan pääse nousemaan ylöspäin.

Isäntä täryttää talon pohjia

Talon valmis pohja. Kantavalle väliseinällekin on tehty tasainen alusta.
Tässä välissä myös naapurin talo nousi elementeistä yhdessä päivässä tontille
Autokatoksen pohjaa päädyttiin korottamaan 40cm, vaikka se murskeella tehden tuleekin kalliiksi, ja vaikka pohja oli jo kertaalleen valmiiksi tasattu ja tärytetty. Autokatoksen vieressä sijaitsevan perusvesikaivomme sileä 315mm teleskooppiputki oli noston vuoksi liian lyhyt, ja meidän piti metsästää siihen uutta jatkopalaa. Rautia Toikkonen, Pirkkalan Bauhaus ja Lielahden Starkki sanoivat kaikki eioota, jonka jälkeen kaivurikuskimme lupasi ottaa asian hoitaakseen. Tänään aamupäivällä putki oli sitten jo haettu tontille. Nyt tontin etureunakin on tehty lähes valmiiksi ja vain pientä hiomista pitää tehdä sisätäyttöjen yhteydessä. Haluaisimme hiukan työntää pengerrystä tontin rajojen ulkopuolelle, jotta se sulautuisi kauniimmin tiehen. Tämä täytynee varmistaa Ylöjärven kaupungilta.

Etualalla autokatoksen pohja. Talon ja katoksen väliin tulee korkoeroa noin 25cm.
Tontin etureuna, tieliittymän kohdalta katsottuna. Pengerrys saadaan toivottavasti viedä lähemmäs tietä omien rajojen (tolpat) ulkopuolelle. Piha nousee vasemmalla loivasti kohti autokatosta.
Autokatos tulee kuvan oikeaan reunaan ja tieliittymä vasempaan.
Korkeusero autokatoksen pohjan ja tien väliin tulee noin 1,5m

Nyt siis meillä on ohjelmassa lähinnä odottelua. Sähkökeskuksen asennus oli luvattu tulla tekemään jo viime viikolla, mutta ketään ei näkynyt. Se siis varmaan tapahtuu tällä viikolla. Perustuksista emme vieläkään ole kuulleet mitään, mutta perustussuunnitelma on nyt valmistunut. Keskiviikkona on aloituskokous ja rakennuspaikan sijainnin merkintä.

1 kommentti:

  1. Kiva että saitte maatyöt valmiiksi! Mekin ensikertalaisina pähkäillään juuri pohjatöiden kanssa... Oikein odotan sitä hetkeä, kun sorapatjan odottavat perustuksia. Kiva seurata melkein samassa vaiheessa olevia rakentajia :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...