maanantai 12. kesäkuuta 2017

Porrasvalintamme

Kerroin ASTA-rakentajamessujen jälkeen, että olimme valinneet porrastoimittajaksemme Lappiportaan. Lähdimme messuille osittain juuri porrastoimittajan etsintään, ja pyysimme siellä kolmelta yritykseltä tarjouksen. Gradon teräsportaat meitä on kiinnostanut aina, mutta heidän tarjouksensa meni valitettavasti yli budjettimme. Toisen teräsporrasvalmistajaltan, Artiikin tarjous oli vielä kalliimpi, lähes tuplaten budjettimme. Puuportaita valmistavan Hoviportaan esittelypisteellä asiakaspalvelija kehotti meitä käymään heidän verkkosivuillaan ja laittamaan sähköpostitse tiedon, mikä porrasmalli, kaidemalli, materiaali, väri jne. kiinnostaa, jonka jälkeen he tekisivät tarjouksen. Näin laiska asiakaspalvelu ei tehnyt vaikutusta, joten tarjous jäi pyytämättä.

Lappiportaan myyntipisteellä sen sijaan tapasimme asiakaspalvelijan isolla A:lla. Meidät otettiin hymyillen vastaan, ja kun kerroimme haluavamme tarjouksen, otti myyjä esiin tarjouslomakkeen ja kävi kohdat yksitellen kanssamme läpi. Kaikki porrasmallit ja lasikaidemallit tulivat siinä samalla tutuiksi, ja pystyimme kertomaan mistä pidämme ja mikä vielä arveluttaa. Tarjous tuli sähköpostiin parin päivän sisällä, ja kevätkampanja-alennuksella se sopi vielä budjettiimmekin. Päätös oli sitä myöten selvä.

Vuosi sitten pyörittelimme talomme pohjaratkaisua suunnitteluohjelmassa. Tila tuntui aina loppuvan alakerrasta kesken, vaikka pohjaa kasvatettiinkin pariin kertaan. Siinä samassa porrasaukkomme pieneni aivan minimiin, ja nyt tarjouksia pyytäessämme huomasimme, että viuhkamallinen porras on ainoa tilaan mahtuva vaihtoehto. Olemme itse enemmän mieltyneet U-porrasmalliin, jossa on keskivaiheilla tasanne, mutta valinnan mahdollisuutta ei nyt ollut. Tilasimme portaiden lisäksi myös kaiteet yläkerran avoimeen tilaan, yhteensä 7,5 metriä, sekä lapsiportit portaiden ylä- ja alapäähän. Otimme pakettiin mukaan mittauksen ja asennuksen, koska arvelen projektimme tuossa vaiheessa omien energiavarantojen olevan jo liian vähissä omatoimiseen asennukseen. Kaikkiaan paketti tulee maksamaan alle 7000 euroa.

Porrasvalinnassamme budjetti määritti valintoja aika paljon. Valitsimme teräsportaiden sijaan edullisemmat puuportaat, mutta ne oli saatava kuitenkin lasikaiteilla. Lasikaidevaihtoehdoista taas valitsimme sen edullisemman Timber-mallin, vaikka kalliimpi Glass -vaihtoehto olisi miellyttänyt ainakin isäntää enemmän. Yläkerran aulatilan kaiteen halusimme tolpattomana mallina, jotta näkymä yläkerrasta olisi mahdollisimman häiriötön. Timber-mallin kaide valikoitui myös siihen. Askelmien materiaaliksi valitsimme männyn sijasta hiukan kestävämmän koivun, sillä hintaero tuntui kohtuulliselta.

Vasemmalla ihailemamme Glass-malli ja oikealla valitsemamme Timber
Yläkerran aulatilan Timber-mallin tolpaton kaide. T-mallinen käsijohde päällä.
Värityksen osalta jätimme päätökset myöhemmäksi. Todennäköisesti päädymme valkoiseksi maalattuun runkoon ja jonkin asteisiin harmaisiin askelmiin. Tärkeää itselleni on se, että askelmien väri sointuu lattian värin kanssa yhteen, niin etteivät askelmat korostu liikaa. Alla muutama ideakuva portaista.

Näistä miellyttävät portaiden väritys ja kaidemalli. Eteinen on saman mallinen kuin talossamme, vain käänteisenä. Portaissa tasanne, jollaista meille ei tule. Kuva Lappiporras.


Viuhkamallinen porras, jossa hienot valaistukset. Kuva Tähtiportaan mallista
Viuhkamalli. Tässä näkyy myös seinään tuleva käsijohde. Askelmat ehkä hiukan liian tummat meille 

Portaat pitää tilata vähintään viisi viikkoa ennen toimitusta. Rakennusprojektimme aikataulu on tällä hetkellä melkoinen arvoitus, joten en tiedä koska portaita päästään tilaamaan. Tavoittelemme isännän kanssa sitä, että pääsisimme muuttamaan ennen pojan 3-vuotissyntymäpäivää ensi toukokuussa. Eipähän tule pettymyksiä, kun ei pääsekään "jouluksi kotiin". Julkisivuverhoilu etenee kuitenkin melko hyvin, ja nyt on tien puoleinen sivu paneloitu vaalealla paneelilla.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...