keskiviikko 1. elokuuta 2018

Huonekaluostoksilla

Enpä olisi uskonut, että tämäkin aika saapuu. Uuteen taloon on nyt tilattu uusia ihania huonekaluja! Meidän nykyisessä asunnossamme olevat kalusteet ovat hyvin sekalaista sakkia ja osittain ajatuneet tänne meidän molempien omista entisistä asunnoista. Tyyliltään ja väritykseltäänkin ne ovat aivan eri tyyliä kuin mitä haluamme uuteen taloon. Poistoon menevät siis sänky, yöpöydät, ruokapöytä, ruokapöydän tuolit, sohva sekä kaikki omistamamme matot. Eipä siinä juuri jääkään uuteen asuntoon muutettavaa tavaraa kuin lapsemme sänky ja minipöytä sekä olohuoneen korkeakiiltoiset valkoiset Bestå-kaapistot. Uusi talo on pinnoiltaan ja sisustuksen väreiltä harmaan, hopean ja valkoisen yhdistelmää, johon tuodaan muun muassa tyynyillä ja matoilla väripisteitä. Ihan ensimmäinen ostos taloon olikin ihanan siniturkoosi Sönderöd-matto IKEAsta jo useita kuukausia sitten. Lasi- ja peilipintoja näkyy meillä myös paljon. Meillä ei tulla näkemään tämän hetken vallitsevan trendin mukaista "skandinaavista" design-sisustusta, mustaa tai puun väriä oikein missään muodossa.
Sönderöd-matto. Kuva:IKEA
Ostosten tekeminen ja kaupoissa kiertely ei itseäni kiinnosta oikein ollenkaan, ja siksi tuli tehtyä nopeita päätöksiä myös huonekaluostoilla. Olemme vain kerran aikaisemmin käyneet katsomassa sohvia IKEA:ssa, josta ei oikein mieluisaa löytynyt. Nyt alennusmyyntien loppuvaiheessa päätimme lähteä puoliksi ostohousut jalassa etsimään huonekaluja. Kävimme kuitenkin vain Maskussa ja Askossa, ja näistä ensimmäiseksi mainitusta löytyi kaikki tarvittava.

Sohvaan ihastuimme molemmat, kun näimme sen heti ulko-ovista sisään tultuamme. Kriteereinä olivat:

  • kohtuullisen kokoinen divaaniosa
  • noin 3 metrin leveys
  • korkeat jalat, jotta alta pääsee helposti imuroimaan
  • kapeahko istuinsyvyys, jotta sohvalle on helppo istua ja nousta siitä
  • käännettävät tyynyt
  • irroitettavat ja vesipestävät kangaspäälliset korkealla kulutuksen kestolla
  • mukavat istuintyynyt, joissa plussaa oli istuinmukavuutta lisäävät pussijouset

Nämä kriteerit täyttyivät Belluksen Farö-sohvassa, johon valitsimme itse kylmemmän harmaan kangasvärityksen kuin alla olevassa kuvassa, ja tilasimme lisäksi istuintyynyt pussijousilla, vaikkei niitä mallikappaleessa ollutkaan. Valitsimme sohvaan harjattua terästä olevat "piikkimäiset" jalat.

Tässä verhoilu näyttää kellertävältä tai miltei likaiselta,
mutta valitsimme vasemmalla puolen olevan kangaspalan mukaisen verhoilun
Päällä valitsemamme Lauritzon'sin Star-verhoilu, jonka voi irrottaa ja vesipestä itse
Piikkijalat tulevat myös meidän sohvaan. Alta pääsee melko helposti siivoamaan.
Ruokapöydäksi olimme ajatelleet jatkettavaa pöytää. Oma perhekokomme on 4 henkilöä, mutta kun siskoni perheineen sekä vanhempamme tulevat kylään, meitä onkin jo 19 henkilöä. Silloin tarvittaisiin 8-10 henkilön pöytä, jotta ruokailuja ja kahvituksia ei tarvitsisi pitää kolmessa kattauksessa. Jatkettavat pöydät tuntuivat olevan aika perinteisen näköisiä puupöytiä. Halusimme hieman modernimpaa tyyliä, joten päädyimme Pohjanmaan kalusteen ei-jatkettavaan lasikantiseen Zoom-pöytään 220cm pitkänä. Saamme siihen juuri ja juuri mahtumaan 10 ruokailijaa, kun päätyihinkin katetaan paikat. Optimaalinen pöytäkoko kahdeksalle istujalle olisi ollut 240cm, mutta sitä ei ollut vakiona Pohjanmaan kalusteen valikoimissa ja olisi tullut siten paljon kalliimmaksi. Pöydän kaveriksi ostettiin 10 valkoista keinonahkaista tuolia. Keinonahkalla istuminen on mielestäni hiukan hiostavaa, mutta pidän siitä, että tuolien pitäisi olla hyvin puhdistettavat, mikä on lapsiperheessä tärkeää. Tavallisia kangaspäällysteisiä tuoleja en enää ottaisi, kun pääsen nykyisistä eroon.

Kuvassa Pohjanmaan kalusteen Line-pöytä. Ostamassamme Zoom-pöydässä on paksumpi kansilevy,
mikä on hyvä koska pöytä on niin pitkä, että sen pitää olla myös tukeva.
Näitä tuoleja ostettiin 10kpl
Sänkyostoksilla meiltä lähtikin sitten homma ihan totaalisesti hanskasta, kun tuhlattiin siihen rahaa yhden maalämpöpumpun verran. Raksaaminen jo parin vuoden ajalta on vaatinut veronsa ja kropassa tuntuu milloin mitäkin kremppaa. Työnteko aamusta iltaan miltei kahden vuoden ajan saa kummasti ihmisen arvostamaan yöunia enemmän. Nykyinen "halpis" jenkkisänkymme on keskeltä painunut kuopalle, ei tue ollenkaan oikeista paikoista, ja on muutenkin sellainen, että puolison kyljen kääntämisen tuntee itsekin. Testattiin Maskussa Ekornesin Svane Zefir -geelipatjaa, joka tuntui kuin leijuisi pilven päällä, kun patja mukautui omiin painepisteisiin erittäin hyvin. Olen lukenut kyseisestä patjasta sekä erittäin positiivista että erittäin negatiivista kommentointia, nimittäin ei taida olla olemassa sellaista patjaa, joka sopii jokaiselle vartalolle. Mielenkiinnolla odotan, miten ne sopivat meille pidemmässä käytössä kuin testimakaamisessa.

Ostimme 2x90cm moottorisängyt noilla geelipatjoilla. Moottorisängyssä sai hiukan päätyä ja jalkoja nostamalla niin rennon asennon, että käytännössä ei pitäisi olla tarvetta vaihtaa asentoa ollenkaan yön aikana, minkä pitäisi parantaa myös unen laatua. Tässä sängyssä on ilmeisesti myös kännykkäsovellus, jonka avulla sänkyä voi ohjailla vaikka olohuoneesta käsin, ja lisäksi sängyn alta pitäisi kajastaa hempeä ledvalaistus helpottamaan yöllistä kulkemista vaikkapa vessaan. Aikamoista hifistelyä..Sängyn verhoiluksi valittiin jälleen harmaata ja jaloiksi kartiot
Bonuksena samalla ostoreissulla löytyi terassille sohvaryhmä mallipoistoista edullisesti. Pöytään oli kesän esittelyajaksi jätetty muovikalvo paikoilleen ja se oli palanut kiinni. Täytyy raaputella kalvoa pois pala kerrallaan ja katsoa jäisikö se vielä esittelykelpoiseksi. Sohva joka tapauksessa saa paikkansa terassiltamme, kunhan se saadaan ensi kesäksi rakennettua.


Kalusteiden toimitusajankohdaksi ilmoitettiin 13.9 kotiinkuljetuksen vuoksi, vaikka itse tuotteet saattaisivatkin olla aikaisemmin valmiina. Olemme toiveikkaita, että talo on valmis elokuun loppuun mennessä. Mikäli niin käy, nukumme ilmapatjalla sekä syömme ja katsomme tv:tä lattialla parin viikon ajan, kunnes huonekalut toimitetaan. Toimituksen olisi paras tulla ainakin sitten ajallaan..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...