sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Vaaitusta tontilla

Tänään juhlittiin pojan 1-vuotissyntymäpäiviä. Mahat kakkua täynnä lähdettiin illalla vielä vastaavan mestarin kanssa tekemään tontilla vaaitusta. Olemme kallistuneet siihen, että tontilla ei tehdä pohjatutkimusta. Kunta ei pohjatutkimusta velvoita, ja vastaava mestarimme voi tehdä perustamistapalausunnon. Tontti ja sen ympäristö on kivikkoisen ja kallioisen näköistä aluetta, josta pilkottaa moreenia niissä kohdissa, jossa kunta on jo vähän tonkinut kunnallistekniikkaa rakentaessaan. Naapurissa oli jouduttu louhimaan ja kunnan kairaukset tien keskilinjasta olivat olleet matalia ja osuneet siis kiveen tai kallioon. Odotamme siis melko hyvin kantavaa maata, josta voi joutua vähän räjäyttelemäänkin.

Koska vastaavalla mestarilla on vaaitukseen tarvittavat välineet, päädyimme tekemään korkojen mittauksenkin hänen kanssaan sen sijaan, että tilaisimme sen jostakin muualta. Emme tosin tehneet mittauksia koko tontin alueelta tasaisin välimatkoin, vaan mittasimme ainoastaan talon ja autotallin kulmien kohdalta sekä tontin kulmapisteitä, sillä tontti on melko tasainen talon eteläsivulta rajalle asti. Välillä vähän epäröin itsekin, tuleeko nyt otettua talon perustusten ja maatöiden suunnittelu vähän rennosti, kun taustatyöt on jätetty näin minimiin. Aika näyttää, päästäänkö vielä kuitenkin tarkempiin suunnitelmiin muun muassa talon asemoinnin ja pihan suhteen - ja riittävätkö ne. Vaaituksen tuloksia ja asemakaavakarttaa lähetetään huomenissa Kastellille, ja toivotaan pian saavamme tarkistuskuvat talosta.

Asemapiirrustus
Mukaan printattu kartan osa muistiinpanoja varten

Vaaitusta tontilla
Isäntä ja vastaava mestari mittailemassa

1 kommentti:

  1. Täällä odotetaan myös mittauspalvelua. Meillä saa kokonaan ammattilaiset sen tehdä. Olisi kiva pian päästä aloittamaan urakka. https://www.prismarit.fi/

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...