torstai 26. toukokuuta 2016

Keittiön suunnitelmia

Eilen näpertelin Sweet Home 3D-ohjelmalla ja huomasin, että ohjelmaan voi syöttää ihan minkä tahansa haluamansa pintamateriaalin käytettäväksi ohjelmaan. Kokeilin keittiön kaappeihin mustaa viilupintaista materiaalia ja pöytätasoille harmaata laminaattia. Ohjelmalla pystyy siis kätevästi kokeilemaan, miltä erilaiset keittiövalinnat näyttäisi omassa haavekodissa. En vielä tiedä, haluanko itse aivan näin tummaa keittiötä, mutta hienolta se näyttää silti.

Meille olisi siis tulossa näillä näkymin avoin keittiö, jossa kaksi seinää ovat puolikkaita. Sillä tavoin saadaan peitettyä suora näkyvyys tiskeihin, mutta kuitenkin voisi olla samassa tilassa keittiössä hääräillessään. Keittiössä olisi yksi korkea kaappi ja loput normaaleja kaappeja tai laatikoita. Leipomista varten on yksi parimetrinen keittiöntaso olohuoneen suuntaan. Harkitsemme, jättäisikö alaosan tyhjäksi yhden kaapin leveydeltä, jotta voisi istuenkin leipoa tai vaikka syödä aamupalaa.

Ruokailutilan päätyyn kokeilin lipastoa ikkunoiden alle. Säilytystilaa astioille ei mielestäni ole koskaan liikaa, sillä tässä asunnossamme niitä on jouduttu säilömään olohuoneen kaapeissa. Samalla sivupöydän päällys voisi toimia tarjoilupöytänä.

Vasemmalla olohuone, ylhäällä keskellä eteinen, oikealla työhuone vielä muokkaamatta.
Keittiö ja ruokailutila terassin oven kohdalta katsottuna

Keittiössä liesi tehdään integroituna ja huuva vielä puuttuu kuvasta.
Saarekkeessa olisi todennäköisesti vetolaatikoita kaappien sijasta. Taustalla olohuoneen korkea tila.

Oikealta yksi korkea kaappi, pakastin ja jääviileäkaappi.
Allas saattaa vaihtaa paikkaa astianpesukoneen kanssa,
jotta roiskeet eivät olisi jääkaapin viereisessä seinässä

Keittiössä kaappien välissä työskentelytilaa olisi noin 125cm. Onko kellään kokemuksia siitä, riittääkö se, vai pitäisikö tilaa leventää?

1 kommentti:

  1. Me just myytiin keittiön pienempi 'arki'ruokapöytä ja ostettiin tilalle Ikean Stenstorp-saareke. Aiemmin olen karsastanut saarekkeita, mutta nyt huomaan että on tosi kiva! Kaksi mahtuu aamupalalle (ja sittenhän siihen jonotetaan;) ja työtasona on mukavan ylhäällä.
    Oletko harkinnut tiskikonetta ylemmäs? Siihen olen ollut tosi tyytyväinen, paljon mukavampi täyttää/tyhjentää kuin lattiatasossa kyykkiessä.
    Olen lasten kans lomalla, jos haluat vinkkejä tai kokemuksia tms niin tervetuloa kahville :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...