torstai 25. toukokuuta 2017

Hyvällä meiningillä ulkoverhousta eteenpäin

Julkisivuverhoilu etenee hyvää vauhtia, ja harrastetilan seinät on lähestulkoon paneloitu. Vain takapihan puolelta puuttuu joitakin rivejä paneelia. Itse sain harrastetilan päätyseinän ja räystään maalattua loppuun ja telineet päästiin siirtämään pohjoispuolelle. Isännän oli tarkoitus tehdä isänsä kanssa harrastetilan räystään alunen valmiiksi, mutta kohtasimmekin ongelman, jonka vuoksi sitä ei voitu vielä tehdä. Osasta harrastetilan kattoa puuttuu vielä tiilikate, sillä tuohon katolle pitäisi vielä päästä rakentamaan telineitä päätyseinän panelointia varten. Koska tiilikate puuttuu, mahdollinen sadevesi valuu aluskatetta pitkin pois rakennuksen päältä. Jos räystäälle laitettaisiin jo aluslaudat paikoilleen, kaikki sadevesi valuisi suoraan niiden päälle. Näin ollen räystäs piti jättää vielä avoimeksi.

Talon tien puoleinen sivu eli pohjoissivu

Harrastetilan räystään alle saatiin yksi lauta ennenkuin ongelma huomattiin

Sadevedet valuisivat aluskatteelta suoraan lautojen päälle,
jos ne asennettaisiin tuon yhden jatkeeksi
Pääty on valmis, luukkukin maalattu. Takapihan puolella panelointi kesken
Valmiiksi maalattujen ulkoverhouslautojen pino oli päässyt jo vähentymään niin uhkaavasti, että kannoimme tänään lisää sisään maalattavaksi. Lautojen kantaminen sujuu meiltä isännän kanssa jo hyvin. Molemmat kun olemme luonteeltamme kilpailuviettisiä, niin saamme toisistamme aina irti parhaan mahdollisen suorituksen. Kannoimme ensin tottuneesti kolmea lautaa kerrallaan, kunnes isäntä ottikin kerralla neljä. Minähän en tietenkään tahdo jäädä kakkoseksi.. Sitten kannettiinkin jo viittä kerrallaan, kunnes isäntä lopulta vei voiton ja kantoi kuutta lautaa. Pitihän miehelle nyt voitto antaa ;) Maalasin tämän päivän aikana 44 lautaa, eli jännetuppitulehdusta odotellessa.

Olimme tänään yhteydessä sähköasentajaamme ja pyysimme häntä laittamaan parille lisävalolle vielä johdotukset ennenkuin julkisivu paneloidaan umpeen. Kävimme nimittäin aikaisemmin tällä viikolla läpi sähkösuunnitelmaamme ja totesimme, että tien puoleinen julkisivu uhkaa jäädä vaisuksi valaistukseltaan. Pidän itse tärkeänä, että kaksikerroksisen talon korkeutta korostetaan, eikä jätetä valaistusta vain alimman kerroksen osalle niinkuin olimme aluksi suunnitelleet. Isäntä olisi halunnut valoihin symmetriikkaa, mutta sitä ei tuossa pohjoissivussa ollut mahdollista saavuttaa. Tulostin talon kuvat ja piirtelin niihin keltaisella tussilla havainnollistuksia eri vaihtoehdoista, ja löysimme ratkaisun, johon olemme tyytyväisiä. Kuten kuvasta ehkä näkee, on suunnitteilla laittaa ne jo perinteeksi muodostuneet ylös-alas-valot.

Alkuperäisten suunnitelmien mukaan valaistus olisi näyttänyt tältä
Laitamme valoja myös keskivaiheille talon korkeutta, mutta toiselle puolelle mahtuu järkevästi vain yksi lamppu
Takapihan puolella olisi suunnitelmissa ollut vain tuo vasemmanpuoleinen lamppu olohuoneen korkean tilan viereen. Kaipasin tähän tasapainoa, ja laitamme myös toiselle puolelle samanlaisen.
Tämän viikon aikana meillä on isännän kanssa ollut hyvä "draivi" päällä. Tuntuu hyvältä, kun talo etenee. On myös ollut ihana viettää aikaa ulkona, kun naapuritkin työstävät pihojaan ja autosuojiaan, lapset leikkivät ja kaivinkoneiden ääniä kuuluu lähialueilta. Tunnen oloni erittäin kotoisaksi tulevalla asuinalueellamme, enkä malttaisi odottaa että pääsemme muuttamaan. Ehkä vuoden päästä mekin vietämme kesää omalla pihalla :)Näkymä kuistiltamme

2 kommenttia:

 1. Varsinaista haittaa siitä, että vesi valuisi muutamia kertoja räystäsaluslautojen päälle, ei ole.
  Ne kuivuvat kyllä ja vesi ei pääse mihinkään rakenteeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä huomio, sehän on aivan totta että puut pääsevät myös kuivumaan aina kun sää on suotuisa. Ovathan puut runkovaiheessakin säiden armoilla. Ongelmia tulisi kai enemmän siitä, jos kosteus ei pääsisi mitenkään haihtumaan puusta esim. vääränlaisten säilytysaikaisten suojausten vuoksi.
   Taidamme olla ylivarovaisia ensirakentajia, jotka haluavat tuplavarmistaa, ettei omalla toiminnalla aiheuteta haittaa talon rakenteille :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...