lauantai 19. elokuuta 2017

Tallinnan raksaostoksia

Tällä viikolla on taas sairastelun vuoksi ollut raksataukoa. Yhtenä päivänä isäntä teki kyllä appiukon kanssa pitkän ja tehokkaan työpäivän, jolloin rännitkin toimitettiin tontille. Tuosta toimituksesta kerron sitten lisää kunhan rännejä päästään asentamaan. Sen sijaan voin kirjoittaa ensimmäisistä talolle tehdyistä kaluste- ja pintamateriaalihankinnoista.

Päätimme viime viikonloppuna lyhyellä varoitusajalla lähteä käväisemään Tallinnassa. Tällä kertaa halusimme lähinnä viedä poikamme laivalle ja mennä itse syömään tukevasti laivan buffetiin. Plussana sitten oli se, että pääsimme autolla pyörähtämään Tallinnan rautakaupoissa, kun auton kanssa reissun hinnaksi tuli meiltä kaikilta vain 136 € sisältäen aamupalan ja päivällis-buffet'n. Käyntilistallamme oli Bauhaus, Ehituse ABC sekä Espak. Viime käyntiin verrattuna jätimme siis K-Raudan ja Bauhofin väliin ja otimme Bauhausin mukaan.


Listallamme mahdollisia hankittavia tuotteita olivat ulkovalot, lattia- ja seinälaatat pienissä määrissä, tapetit, ovien painikkeet, vääntönupit ja peitelevyt, hanat ja suihkut. Ulkovalojen valikoimissa ei tullut vastaan yhtään meitä miellyttäviä vaihtoehtoja, jotka olisivat olleet edullisempia kuin Suomessa. Lähinnä koin, että hinnat olivat melko samanlaisia.

Tehostelaattojen kohdalla vastaan tuli jatkuvasti mielenkiintoisia ja edullisia vaihtoehtoja. Rakastuin jo useampaankin mosaiikkilaattaan, mutta ostopäätöstä ei voitu tehdä, koska meillä oli vielä ratkomatta useita tärkeitä kysymyksiä: kuinka leveä esimerkiksi pesuhuoneen tehosteesta tehdään, onko se pystyraita vai vaakaraita, tai mitä muita kaakeleita huoneeseen laitetaan? Jonkinlainen kokonaiskuva ja päätökset värimaailmasta pitäisi tehdä ennen yksiäkään laattaostoksia.

Upea kimaltava mosaiikkilaatta. Hinta aivan eri luokkaa kuin Suomessa
Isännälle sanoin, että "Eikö tuo laatta olisikin ihana meidän kylpyhuoneeseen?
Kuvittele, kun saisit kävellä kultaiseen suihkuun... eiku..."
No, jotain tällaista tarkoitin yläkertaan, ammeen tilalle vain suihku.
Kuva pinterestistä, valitettavasti tarkempi lähde hukassa :/

Ovien painikkeiden ja vääntönuppien kanssa emme päässeet puusta pitkään, sillä olemme vakaasti päättäneet hankkia tietyn abloyn mallin (Polarita 16/001) sisäovien painikkeeksi, eikä sitä ollut kuin yhdessä kaupassa halvemmalla kuin Suomessa, ja sieltäkin ne olivat hyllystä lopussa. Yllättäen Abloyn peitelevyt ja vääntönupit olivat Bauhausissa edullisia, mutta koska kävimme siellä ensimmäiseksi, emme vielä silloin niitä ostaneet. Ehituse ABC:llä nämä sitten olivatkin saman hintaisia kuin Suomessa, ja Espakilta ei Abloyta löytynyt ollenkaan. Seuraavalla reissulla tiedämme hakea ne Bauhausista.

Seuraavalla etapillamme Ehituse ABC:llä oli alennusmyynnit käynnissä, mutta heidän valikoimistaan meitä miellytti ulkonäöltään ja hinnaltaan vain yksi tapettimalli. Tämä harakka iski silmänsä vaaleaan tapettiin, jossa oli kimalletta sekä paksuja koukeroita, joiden väri taittoi kultaisen ja hopean välillä, katselusuunnasta riippuen. Yksi rulla maksoi 9,5 euroa, joten sitä raaski ostaa hiukan ylimääräistäkin varmuuden vuoksi. Tämä mukavan neutraali tapetti olisi tarkoitus laittaa takapihan puoleiseen lasten makuuhuoneeseen/vierashuoneeseen.


Espakia on kovasti kehuttu, ja meidänkin mielestämme se vaikuttaa ihan kelpo rautakaupalta. On hiukan ärsyttävää, kun kaupasta joutuu aina poistumaan ja käymään uuden ulko-oven kautta aina osastolta toiselle. Osastot/pienet osakaupat on jaettu luontevasti esimerkiksi rakennustarvikkeisiin, työkaluihin, sisustukseen ja hygieniaosastoon. Me asioimme pitkän aikaa viimeiseksi mainitussa. Yllättäen Espakillakin oli jonkinlaiset alennuspäivät, satuimme siis hyvänä päivänä paikalle.


Osaan viittä kieltä, mutta viron kieli ei ole yksi niistä..
Oletan, että kyseessä oli alennusmyyntien mainos
Katsastimme huolella läpi kaikki suihkut ja hanat, mutta itse jäin kiinni heti alussa näkemääni Grohen Euphoria XXL System 310 -suihkuun, joka oli nyt kanta-asiakastarjouksessa 499 euroa. Kyseinen termostaatilla varustettu sadesuihku sisältää suihkupään, joka on 31 cm halkaisijaltaan. Käsisuihkuosassa on nerokas twist-free -ratkaisu, jonka ansiosta suihkun letku ei kierry solmuun vaikka käsiosan laittaisi telineeseen miten päin tahansa.

Grohen suihkuvalikoimaa
Oikealla Euphoria XXL System 310

Olimme isännän kanssa keskustelleet, että 1000 euron suihkubudjettimme riittäisi, jos ostaisimme yläkerran kylpyhuoneeseen jonkun halvan 200 euron suihkun ja panostaisimme pesuhuoneeseen kahteen 400 euron suihkuun. Puhuin sitten kuitenkin itse isännän ympäri ostamaan kyseiset 499 euron suihkut, vaikka tiesin sen ylittävän budjettimme. Olen kuullut, että juuri tällaisista valinnoista ne rakennusbudjetin ylitykset vähitellen kertyvät. Uskallan kuitenkin vielä väittää, että meille ei tulisi käymään niin. Se vaan tarkoittaa sitä, että jostain tuo budjettiylitys pitää paikata säästöillä.. Onneksi samalta osastolta löytyi tarjouksesta Grohen pesuallashana bideellä. Sen hinta 79 euroa alitti budjetin heti parillakympillä, kompensoiden tuhlailua. Muitakin hanoja olisi varmasti löytynyt, mutta poikamme nopeutti kaupankäyntiä tekemällä numero kakkoset housuun ja huutamalla myymälässä kurkku suorana "kakka, kakka, kakka!!!", eikä vessoja ollut mailla halmeilla. Tämä ratkaisi sen, että ensi kerralla Tallinnaan lähdetään rauhassa ostoksille kahdestaan :)


kuva: Grohe

Innokas reissaaja

3 kommenttia:

 1. Tuota samaa suihkua olen itsellenikin suunnitellut, ihan lukkoon ei ole vielä lyöty merkki kuitenkin on jokatapauksess sama. :P Hyvin teidän projekti edityy, on ollut mukava lukea teidän projektia. Onko tarkoitus päästä muuttaa jouluksi sisään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastailinkin jo tuonne toiseen postaukseen tuosta meidän raksapäivien pituudesta. Siihen liittyen on hyvä todeta, että ei ole pienintäkään haavetta muuttaa jouluksi sisään. Se yhden amatöörin noin 40 tuntia viikossa raksalla eivät tahdo riittää tekemään tätä parin sadan neliön taloa valmiiksi jouluun mennessä :D Tämän hetken aikatauluarvion mukaan talo olisi valmis joskus huhtikuun 2018 loppupuolella. Eteenpäin mennään kuitenkin koko ajan. Teillä on ollut hieno tahti talon suhteen. Koska teillä on tarkoitus muuttaa?

   Poista
  2. Meillä pitäisi helposti päästä muuttamaan sisään ennen joulua, ellei mitään ihmeitä tapahdu. Seinien kittailu parhaillaan menossa, kohta pitäisi muutata kylppärin väliseinät. Teen itse tontilla kuitenkin yli 80tuntia viikossa, ja olen töissä joka päivä. Se vaikuttaa nopeuteen merkittävästi, toivotaan että kroppa kestää ja yllätyksiä ei tule niin pääsee joulun viettämään omassa itse rakenennetussa kodissa. 😍

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...