keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Tästä lähtee meidän perheen rakennusprojekti!

Olen hiukan vajaa kolmekymppinen nainen ja perheeseeni kuuluu avomies ja alle yksivuotias poikamme. Asumme omistusasunnossa (3h+k) Tampereella (osa siitä kuuluu kyllä pankille..). Talohaaveet alkoivat heräillä pojan synnyttyä, ja nyt olisi kiva saada oma piha ja juurtua johonkin asuinalueeseen. Omassa lapsuudessani perheemme muutti useasti, ja vaihdoin koulua muuttojen vuoksi pariinkin otteeseen. Tämän tuomat kokemukset ovat varmistaneet sen, että toivoisin lapseni voivan kasvaa yhdessä ja samassa kodissa, koulussa ja kaveripiirissä.

Kävimme siis tuumasta toimeen. Tontti on valittu ja hakemus jätetty. Tontissa on kahden viikon hakuaika auki muillekin halukkaille, joten odotellaan jännityksellä. Kerron siis tarkempia tietoja tontista, jos sen saamme. Jos emme saa, valitsemme todennäköisesti samalta asuinalueelta eri tontin ja yritämme uudelleen. Jääkaapissa on noin puolen vuoden ajan odottanut kuohuviinipullo sitä hetkeä varten, kun tontti on löytynyt ja vahvistettu meille :)

Oman asuntomme myymisestä olemme tehneet toimeksiantosopimuksen, ja ensi viikolla tullaan ottamaan kotikuvat ammattivalokuvaajan toimesta. Yhtiökokous vaanii nurkan takana (ensi viikolla), jonka vuoksi ei aivan vielä ole järkevää laittaa asunnon myynti-ilmoitusta, jottei isännöitsijäntodistus vanhene heti alkuunsa myynnin alettua. Joudumme siis jännittämään myös myynti-ilmoituksen saamaa vastaanottoa pari viikkoa.

Lueskelen kuumeisesti RakennaOikein 2016 -opasta ja yritän oppia jotakin talon tekemisestä. Olemme mieheni kanssa molemmat täysin vasta-alkajia rakentamisessa, mutta aiomme siitä huolimatta tehdä talon itse sen jälkeen, kun talopaketti on vesikattoon asti toimitettu. Pankin kanssa on alustavasti sovittu lainasta, ja asioiden eteneminen odottaa vain tarkkaa kustannusarviota. Talomyyjien kanssa tapailimme jo viime vuoden loppupuolella, ja nyt on tarkoitus käynnistää uusi kierros "jatkoon päässeiden" kanssa.

Tätä blogia halusin aloittaa kirjoittamaan siksi, että voin vuosienkin jälkeen kerrata päiväkirjamaisesti rakennusprojektin etenemisen. Olen lueskellut paljon rakennusblogeja ja huomannut myös sen, miten tärkeä työkalu blogi on asioiden mennessä pieleen - kaikki on kirjattu ylös. Tämän blogin avulla myös ystäväni ja läheiset voivat seurata talon etenemistä, vaikka en itse ehtisi olemaan yhteydessä niin paljon kuin aikaisemmin.

Kaikki rakentamisesta kiinnostuneet ovat tervetulleita seuraamaan ja kommentoimaan :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...