keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Kodinhoitohuoneen suunnitelmia

Pohjapiirrosta on nyt pyöritelty useamman päivän, ja saimme kodinhoitohuoneesta ja saunaosastosta mielestämme aikaisempaa paremman. Uusi pohjapiirros ja tontin lähtötiedot on lähetetty Kastellille ja ensimmäisiä tarkistuskuvia odotellaan. Sillä välin voisin esitellä kodinhoitohuoneen suunnitelmia ja tulevassa postauksessa myös keittiöstä. Kuvat on tehty Sweet Home 3D-ohjelmalla, jossa tosin valmiina jokseenkin köyhät pintamateriaalit. Todelliset värit ja materiaalit ovat vielä mietinnässä.

Halusin muokata pohjapiirrosta siten, että sauna ja pesuhuone osuvat vierekkäin, jotta saunaan saa puolilasiseinän vaikka koko mitalle. Tekninen tila on hiukan aikaisemmasta kuvasta pienennetty, ja toivotaan että sinne mahtuu edelleen kaikki koneet. Voi olla, että yksi kuvan "pömpeleistä" jää pois, sillä nyt siinä on maalämpöpumppu, lämminvesivaraaja ja ilmastointilaite. Lämminvesivaraajaa on suunniteltu kuulemma siksi, että kylpyamme yläkerrassa voisi sen tarvita. Mies on kuitenkin vastaavan mestarin kanssa keskustellut, ja todennut että heillä on riittänyt, kun maalämpöpumppu on ollut hiukan normaalia isompi vesivaraukseltaan (en itse näistä niin ymmärrä).

Tekninen tila haluttiin kodinhoitohuoneen yhteyteen myös siksi, että siinä voi kätevästi säilyttää esimerkiksi keskuspölynimurin putkea ja vaikka siivouslastoja huoneen nurkassa. Sillä tavoin ehkä selviämme ilman korkeita kaappeja kodinhoitohuoneessa, sillä niiden sijoittelu on ollut hiukan hankalaa tilan ahtauden, estetiikan ja ikkunoiden sijoittelun vuoksi. Yläkerrassa teknisen tilan kohdalla on makuuhuone, mutta putkien vetäminen sivusuunnassa kohti yläkertaa onnistuu saunan ja pesuhuoneen alaslaskutilassa. Näin saamme putket vedettyä yläkerran pukeutumishuoneeseen tai sitten teemme jonkinlaisen koteloinnin makuuhuoneen nurkkaan vaatehuoneen viereen.

Kodinhoitohuoneeseen halusimme myös pukeutumiseen ja riisuutumiseen tarkoitetun tilan, ja nyt näyttäisi että nurkkaukseen saadaan mahtumaan hyvän kokoinen penkki säilytystilalla.


Ylhäällä vasemmalla sauna ja oikealla pesuhuone. Keskellä tekninen tila ja
alhaalla kodinhoitohuone, jossa on myös pukeutumistilaksi varattu osio.

Pukeutumistilan yläkaappeihin voi laittaa vaikka pyyhkeitä valmiiksi odottamaan saunaan menoa. Seinään laitetaan pyyhekoukkuja ja mielellään yläkaappien alareunaan spottivalot tuomaan tunnelmaa. Kodinhoitohuoneeseen tulee mahdollisesti kokolasinen ovi terassille, jotta valoa saadaan myös etelän suunnasta sisään.

Kodinhoitohuone ja pukeutumistila. Värit vielä mietinnässä.

Näiden kuvien ja mittojen perusteella voisi jo alkaa selvittämään, mistä liikkeestä saisimme suunnitelmiin sopivat kaapistot hyvään hintaan. Mietimmekin, onko esimerkiksi Ikeassa helposti toteutettavissa myös kulmaratkaisut kaapistoihin. Kokemuksia otetaan mielellään vastaan! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...