lauantai 20. elokuuta 2016

Kalliota näkyvissä

Kävimme tänään tontilla, kun olimme lähettyvillä syntymäpäiväjuhlilla. Naapurimme näytti päässeen kaivuutöihin, ja heidän tontillaan oli näkyvissä hyvin runsaat kallionyppylät miltei koko tontin alueella. Kallioon oli jo porailtu reikiä räjäytystä varten ja kumimatot olivat odottelemassa.

Aloimme tietysti tutkiskelemaan, miten kallio sijaitsee rajamme tuntumassa. Lähinnä budjettisyistä räjäyttämisen tarve on minulle ja isännälle suuri mörkö, jota toivomme ettemme joutuisi kohtaamaan. Otimme pari kuvaa naapurin tontilta käsin oman tonttimme suuntaan (pahoittelut tunkeilusta naapurille). Alla näkyvään asemapiirrustuksen otteeseen merkitsin mistä kohdin kuvat on otettu, ja kuva on käännetty niin päin kuin katselukulma kuvissa on eli tie kulkee oikeassa reunassa. Siitä voi vain arvailla, väistääkö kalliosuoni talomme vai ei.

Kallion korkein kohta esillä. Tonttimme raja on jossakin isännän takana
ja kulkee viistosti vasemmalle kalliota hiukan leikaten.
Tonttien etureunassa ainakin näyttäisi olevan pelkkää pehmeää maata poiskaivettavaksi. Rajamme sijaitsee näkyvistä puutolpista pari metriä takanapäin (kyseessä siis naapurin saunarakennuksen rakennusalan kulmat)

Merkityllä alueella otettu kuvat. Naapurin saunarakennuksen kulma sijoittuu niille main.

Asemakuvassa näkyy korkeuskäyrä juuri kuvanottokohdan yläpuolella. Siltä kohdin on naapurissa tullutkin esiin kuvassa näkyvä kalliosuoni, joka jatkaa matkaansa meidän tonttiamme kohden. Samanlainen mahdollinen kallionpaikka on harrastetilan kohdalla, sillä naapurissa on rajan tuntumassa kalliota näkyvissä korkealla.

Aloimme kovasti jännittämään viikon päästä mahdollisesti alkavaa pintamaiden kaivuuta. Silloin totuus paljastuu ja setelit voivat lennellä taskusta taivaan tuuliin. Nyt emme kuitenkaan voi tehdä muuta kuin spekuloida ja odotella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...