perjantai 12. elokuuta 2016

Rakennusluvan odottelua ja LVI-suunnittelua

Täällä odotellaan edelleen tietoa rakennusluvasta. Rakennusvalvonta pitää tiistaisin ennakkopalaverin, jonka jälkeen yleensä lähtee sähköpostia niille, joiden lupaa on alustavasti käsitelty. Meille ei tullut mitään tämän viikon tiistain jälkeen, joten lupahakemuksemme pääsee siis aikaisintaan ensi tiistaina pöydälle. Sitä ennen ei pysty oikein tekemään mitään liittymätilauksia tai kiinnityksiä, kun vuokrasopimusta tontista ei ole tehty.

Odotellessa olemme edelleen pyörittäneet takkojen asuntomessutarjouksia, emmekä ole vielä tehneet päätöstämme. Kerron takan valinnasta, kun päätös on tehty. Olemme myös kuumeisesti (tai isäntä lähinnä) etsineet raksapakua, ja isäntä uhkasi että tämän viikonlopun jälkeen meillä sellainen on hankittuna.

Saimme tavattua yhden mahdollisen KVV- ja IV-vastaavan, mutta emme vielä ole lyöneet sitä lukkoon. Noiden vastaavien palkkioista on aika vähän löydettävissä kustannustietoja, niin on tosi vaikea arvioida onko pyydetty palkkio korkea vai sopiva. Siihen vaikuttanee sekin, paljonko hintaan sisältyy erilaisia käyntejä ja tarkastuksia vai tuleeko ne tuntihinnalla päälle. Mielellään kuulisi muiden rakentajien kokemuksia.

LVI-piirrustusten opiskelua

Saimme LVI-suunnittelijaltamme kaikki talon LVI-kuvat tarkistettavaksi, ja aikamoisia hieroglyyfejä ne oli luettavaksi. Löysimme jopa yhden virheenkin kuvasta, kun oikein harjoittelimme apukirjan avulla lukemista. Vielä kuvat pitäisi näyttää vastaavalle mestarille ja timpurille, jonka jälkeen ne piirretään puhtaaksi. Talomme rakennekuvat ja perustuksen ohjeelliset kuvat tipahtivat postiluukusta pari päivää sitten. Pino oli vielä suurempi kuin rakennuslupakuvien.

Odottelu siis jatkuu pienempiä hommia eteenpäin touhuten. Meidän pienokainen potee flunssaa, ja jäi kotiin päiväkodista äidin kanssa. Viikonlopun voisi koittaa ottaa rennosti.

2 kommenttia:

  1. LVI-suunnittelu ja hieroglyfit, hauskasti sanottu :p

    VastaaPoista
  2. Tepäs olette panostaneet, jos olette ruvennut niitä lvi-kuvia tarkistelemaan, mutta hyvä että näköjään katsoitte läpi ja löytyi virhe. Itseäkin rupesi nyt epäilyttämään, sillä minä vaan kurkkasin meidän talolle tarkoitettuja kuvia ja huomasin, että monimutkaisen näköisiä ja hyväksyin. Toivottavasti kaikki olivat ok ja meilläkin sujuu ilman mitään ongelmia.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...