keskiviikko 31. elokuuta 2016

Kalliolle kukkulalle: pohjatöitä

Kamala päivä tänään! Yksi asia toisensa jälkeen tuntui menevän vikaan ja kauhealla kiireellä sai viipottaa paikasta toiseen. Päivän murheista merkittävin oli ehkä kaivinkonekuljettajamme soitto: pitäisi mennä tontille katsomaan, miten paljon haluamme kalliota louhittavan rajan suuntaan..

"Kalliolle kukkulalle rakennan minä majani.."

Kaivinkone kallion huipulla. Tien suunnasta tontti on melko korkealla.

Paljon paljon pientä kiveä, kallion lisäksi

Kyllähän me tämä kallion esiintulo jo aavistettiin, kun kerran mäen päälle rakennetaan, ja kaikilla naapuritonteilla on kalliota tullut esiin. Tähän asti oli vain mahdollista kuvitella, että kalliota ei ole. Nyt sitä ei käy kieltäminen enää. Siinä se nököttää paljaana. Ja näyttää massiiviselta. Toistaiseksi kuitenkin näyttäisi siltä, että talon keskikohdan alla ei olisi kalliota liian lähellä pintaa. Itäpäädystä emme vielä tiedä. Loppuviikon aikana sekin on kai kaivettu esiin. Kyllä tässä ainakin 100m3 taitaa olla louhittavaa.

Kaivuri oli jo ehtinyt hankkia huomiseksi louhintaporukan porailemaan kallioon ja viimeistään perjantaina räjähtää. Samalla tontilta hajoitetaan muutama kaivurille liian iso kivi. Tänään kunnasta kävi joku mittamies merkitsemässä ainakin neljä tai viisi talon nurkkaa tontille. Tässä tilanteessa siitä kyllä tuntui olevan hyötyä, kun pystyttiin paremmin arvioimaan räjäytyksen tarvetta.

Kaivinkonekuski sanoi tänään aamulla myös, että huomenna olisi hyvä päästä laittamaan viemärin liitoskohta umpeen, joten liittymä pitäisi rakentaa. Siinä kohtaa tajusimme, että eihän meille ole tullut koko liittymissopimusta, vaikka hakemus on laitettu rakennusluvan liitteenä sisään elokuun alussa. Soitin Ylöjärven Veteen, josta kerrottiin että asiaa voi yrittää hoputtaa, kun meillä kerran on kiire. Alle tunnissa meille soitettiin takaisin, että sopimus olisi valmis allekirjoitettavaksi. Ystävällinen palvelusihteeri otti meidät vielä toimiston sulkemisajan jälkeen vastaan, kun kerroimme, että huomenna emme ole Suomessa, ja liittymä pitäisi oikeasti saada pian. Pääsimme samalla käynnillä tapaamaan toimiston pääjehun, jolta liittymän teko tilattiin. Ensin meille kerrottiin, että kiireiden vuoksi menee maanantaille, mutta pienen anelun jälkeen luvattiinkin pienellä varauksella tulla jo huomenna. Asiat kyllä tapahtuvat nopeasti silloin kun siihen on oikeasti tarve! Emmehän me tajunneet ollenkaan, että liittymällä voisi tulla näin "kiire" heti maatöiden aloittamisen jälkeen.

Olemme jo pidemmän aikaa suunnitelleet Tallinnan matkaa työkaluhankintoja ja muitakin hankintoja varten. Olin tänään jo varaamassa reissua parin viikon päähän, kun muistin että passini vanhenee pian. Tarkistamalla selvisi, että se vanhenee tarkalleen ottaen ylihuomenna. Sitten olimmekin jo varaamassa matkaa huomiselle ja hankkimassa lapsukaiselle hoitopaikkaa mummolasta.

Pian osaan siis kertoa omakohtaisia kokemuksia Tallinnan rautakaupoista.

4 kommenttia:

 1. Hienoa palvelua ootte saaneet Ylöjärveltä, mahtavaa!
  Me lähdetään huomenna perjantaina Tallinnaan.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, monessa kohdin on tuntunut että Ylöjärvellä asiat sujuu hyvin.
   En aivan ehtinyt toivottaa hyvää reissua, mutta toivottavasti meni hyvin :)

   Poista
 2. Talon pohjatyöt ja maanrakennus täydessä vauhdissa. Mukava seurata, kuinka projekti etenee :)

  VastaaPoista
 3. Minkälainen kauha tuossa kaivinkoneessa oli? Luiskakauha? Pitäisi myös meille tuommoinen hankkia, olisi sen verran nyt aikaa tehdä pihatöitä tässä kevään pintaan. Mukavia projekteja.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...