sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Odottelua, odottelua

Täällä odotellaan edelleen kolmansia tarkistuskuvia talosta, eikä muutkaan asiat oikein etene. Päädyttiin siirtämään harrastetila erillisestä talousrakennuksesta talon kylkeen, ja nyt jännitetään tuleeko kuvista hyvät. Meidän mielestä talon julkisivu "lisäsiivellä" näytti 3D-mallinnoksessa edellistä paremmalta, jotenkin vähemmän laatikkomaiselta. Myös terassi laajeni, ja tuli enemmän tilaa vaikka paljulle kodinhoitohuoneen läheisyyteen :)

Talon julkisivu
Talon uudella pohjaratkaisulla 3D-mallinnos. Joku ihmeellinen lippa edelleen katon oikeassa reunassa.

Talon pohjapiirros
Uutena harrastetila/tekninen tila/varastohuone talon reunassa ja kodinhoitohuone avautui isommaksi.
Mukana kuvassa kommentteja suunnittelijaa varten.

Tiukkaa tekee, ehditäänkö ennakkotapaamiselle kunnan rakennusvalvontaan ennen heidän lomiaan juhannuksesta lähtien. Tapaaminen on erittäin tärkeä, sillä sen perusteella voimme varmistua suunnitelmiemme toteuttamiskelpoisuudesta ja määräysten mukaisuudesta. Jos rakennusvalvonnasta näytetään alustavasti vihreää valoa, voimme varailla Kastellin kanssa laatupalaveria ja siirtyä varsinaisten rakennuslupakuvien tilaamiseen. Silloin ehdimme todennäköisesti myös jättämään rakennuslupahakemuksen rakennusvalvonnan lomaltapaluun ajankohtaan 1.8. Tavoitteena olisi, että kuokka voidaan iskeä maahan syyskuussa. Näillä tarkistuskuvilla on siis suuri merkitys projektimme aikataulussa.

Vuodenaika taitaa olla maaurakoitsijoille ja muille rakennusalan ammattilaisille erittäin kiireinen, sillä olemme saaneet lähes olemattoman määrän tarjouksia perustuksista ja maatöistä. Tämä siitä huolimatta, että laitoin tarjouspyyntöön alustavan asemapiirroksen, leikkaukset ja pohjapiirrustuksen. On tietysti ymmärrettävää, että urakkana tekevät yritykset haluavat nähdä ensin tontin. Ihmettelen silti, ettei minkäänlaista yhteydenottoa tehdä. Ensi viikolla olemme sopineet alustavasti tapaavamme yhden urakoitsijan. Tästä voidaan kyllä todeta, että kesäaika on äärimmäisen huono aika kilpailuttaa maaurakoitsijat ja perustusten tekijät (eipä käynyt mielessä sellaisella ihmisellä, joka ei ole ennen rakentanut).

Sähkösuunnitelmista saimme vain kaksi tarjousta, ja olemme jo tehneet valintamme. Odottelen suunnittelijan vastausta viestiini, jotta pääsisimme sopimaan suunnittelun aloittamisesta. LVI-suunnitelmista olemme saaneet vain yhden tarjouksen, ja nyt harkitsemme laitammeko uusia tarjouspyyntöjä vai olemmeko tyytyväisiä tähän kyseiseen tarjoukseen.

Päädyimme asiaa hiukan mietittyämme palkkaamaan myös pihasuunnittelijan. Kumpikaan meistä ei tiedä mitään kasveista ja niiden elossa pitämisestä. Uskoisimme, että pitkällä tähtäimellä on mahdollisuus tehdä säästöjä suunnittelemalla piha kasveineen jo nyt. Pohjatyöt voidaan teettää pihasuunnitelmaa silmällä pitäen, ja kasvit voidaan ostaa heti oikeanlaisina varjoisille ja aurinkoisille paikoille. Näin vältytään siltä, että kasvit kuolevat heti ensimmäisen vuoden aikana, jolloin tarvitsee ostaa ja istuttaa uudet. Olen valinnut pihasuunnittelijan ja odotan vielä hänen yhteydenottoaan kartoitustapaamiseen liittyen.

Odottava mieli on siis nyt. Rakentamisessa ei ole koskaan kyse vain omasta itsestä -- niin paljon asioita riippuu muista ihmisistä ja siitä, kuinka he ovat tavoitettavissa.

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...