keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Rakennusvalvonnan ennakkokäynti

Saatiin tällä viikolla kolmannet tarkistuskuvat talosta, ja nyt näyttää jo tosi hyvältä. Käytiin tänään siis rakennusvalvonnassa kysymässä, miltä meidän rakennuslupakuvaluonnokset näyttää. Muutamia huomioita ja vastauksia kysymyksiimme tuli:

  • Hätäpoistumistiet pitää vielä tarkistaa. Jokaisesta huoneesta yläkerrassa tulee olla hätäpoistumismahdollisuus, eikä yhdessä huoneessa sellaista ollut.
  • Jokaisessa huoneessa tulee olla tuuletusmahdollisuus. Ikkunat on ollut tarkoitus vielä tarkistaakin, jotta tuuletus toteutuu.
  • Yhdessä huoneessa oli kaksi palovaroitinta, mikä ei sinänsä haittaa, mutta on ehkä tarpeetonta. Harrastetilassa ei taas ollut ollenkaan palovaroitinta, ja siellä on kaikki tekniset laitteet..
  • Tekninen tila-merkintä harrastetilasta kannattaa poistaa, sillä merkintä asettaa tilalle vaatimuksia, eikä kyseisessä huoneessa voisi silloin esim. yöpyä tarvittaessa. Sama pätee, jos sen merkitsisi varastoksi. Merkitään se siis vain harrastetilaksi.
  • Sadevesien viivästys pitää vielä merkitä asemapiirrokseen.
  • Julkisivuissa oli vielä jäänyt ulkoverhouksen väriksi valkoinen, vaikka alueella ei saa tehdä valkoista taloa. Vaaleanharmaa siis.
  • Talon lattian korkoa kannattaisi hiukan nostaa naapurien lattian tasalle, sillä viereen on mahdollisesti tulossa vielä hiukan korkeammalle talo (jottei kaikkien vedet valu meidän tontille)
  • Pohjatutkimus ei ole pakollinen
Suunnitelmamme kuitenkin näyttivät toteuttamiskelpoisilta, ja korjausten myötä pitäisi mennä rakennuslupahakemus ongelmitta läpi (aika näyttää, pitääkö paikkansa :D). Tältä näyttävät uusimmat pohjakuvat talosta:

pohjapiirros
Alakerta. (Kastelli ja RPN-konsultointi Oy)

pohjapiirros
Yläkerta. (Kastelli ja RPN-konsultointi Oy)

Oltiin tehty tapaamista varten pitkä lista kysymyksiä rakennuslupahakemuksen tekoa ajatellen, ja pyydettäessä saatiin kaikenmaailman lomakkeita, mitä liitteeksi tulee laittaa. Niitä oli vastaavan työnjohtajan, KVV-vastaavan ja IV-vastaavan hakemus, maalämpöjärjestelmän rakentamistapaselostus, rakennushankeilmoitus RH1 sekä vesi- ja viemäriliittymishakemus. Kuvassa lisäksi liitoslausunto, jonka pyysin jo aikaisemmin vesilaitokselta. Vielä puuttuu energiaselvitys, selvitys naapurien kuulemisesta (saatiin neljän naapuripariskunnan yhteystiedot), piha- ja istutussuunnitelma sekä selvitys rakennuspaikan pohja- ja perustamisolosuhteista. Täytyypä sanoa, että oli hyvä tutustua rakennuslupahakemuksen ohjeisiin ennen käyntiä rakennusvalvonnassa, sillä rakennustarkastaja ei itse lomakkeita tyrkyttänyt, vaan ne piti osata pyytää. Olisi voinut tulla sormi suuhun hakemusta täytettäessä, jos olisi pitänyt siinä vaiheessa alkaa näitä lomakkeita jostain hankkimaan!

Rakennuslupahakemuksen liitteitä
Rakennuslupahakemukseen liitettäviä asiakirjoja 

Muista asioista sen verran, että pihasuunnittelijan valinnan peruutin. Tämä siksi, että puhuessani hänen kanssaan puhelimessa, tuli sellainen vaikutelma että yhteistyö ei oikein toimi. Uutta siis vielä etsitään, joskin yksi vahva vaihtoehto meillä nyt on. LVI-suunnitelmista olemme varmaankin saamassa ensi viikon aikana kaksi uutta tarjousta, joten ehkä päästään jo pian päätöksiin siinäkin asiassa. Sähkösuunnittelija on valittu ja vahvistettu.

Viimeisistä viimeisimmät (toivottavasti) korjaukset kuviin tehdään varmaankin juhannuksen jälkeen ja sitten aletaan varailemaan laatupalaveria Kastellin kanssa. Kalustesuunnitelmia tehdään koko ajan kuumeisesti, jotta voidaan varmistua, että talon mitat ovat toimivat keittiön, kodinhoitohuoneen ja vessojen osalta. Kustannusarviota ollaan myös tehty, ja pian pääsen budjetinkin esittelemään.

Nyt juhannuksen viettoon ja ensi viikolla takaisin näihin hommiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...