maanantai 27. kesäkuuta 2016

Paluu arkeen -tilannepäivitys

Juhannus vietettiin mukavasti kesämökillä ja juhannusraveissa. Tänään pääsin uudella innolla sorvin ääreen talojuttuja suunnittelemaan. Oli tarkoitus kirjoittaa lyhyesti etenevistä suunnitelmista, mutta totesin jo hyvin nopeasti että kuulumisia on niin paljon, ettei niistä pysty kirjoittamaan lyhyesti..

Olin juhannusviikonlopun suunnuntaina saanut yhdeltä pihasuunnittelijaehdokkaalta sähköpostia, ja vakuutuin sen verran, että soitin hänelle. Päädyin siltä istumalta palkkaamaan meille Tampereen Viherrakennus Oy:n Jaana Katajalehdon. Suunnittelu aloitetaan noin kuukauden päästä, kun rakennuslupakuvat ovat oletettavasti muutoin valmiit. Suunnitelman teossa menee parista päivästä viikkoon, ja ehdimme sen saamaan juuri elokuun alkuun, kun on tarkoitus jättää rakennuslupahakemus. Suunnitelmasta sisältöineen kerron tarkemmin lähempänä ajankohtaa, ja tietysti esittelen saamamme luonnoksen.

LVI-suunnittelusta olimme saaneet tarjouksen KotiLoimun välittämänä LVI-Jobilta. Kyseinen tarjous oli sisällöltään laajempi kuin esimerkiksi meille suunnittelua tarjonneen VesiTaidon, ja hinta alempi. Soitin suunnittelijalle itse ja tarkensin vielä muutamaa kohtaa. Asiakkaan kohtaaminen puhelimessa oli niin miellyttävää, että palkkasimme hänetkin heti.

Nyt meillä on siis kaikki suunnittelijat valittu ja palkattu (sähkösuunnitteluun valitsimme jo aikaisemmin Sähkö Hoikkanen Oy:n). Kalustesuunnitelmat etenevät, ja huomenna käymme suunnittelutapaamisessa Puustellilla. Tänään kävimme rautakaupassa valitsemassa talon värit: vaaleanharmaa 571X seiniin ja tummanharmaa 612X tehosteisiin ja mahdollisesti otsalautoihin ja räystäslautoihin. Aikaisemmissa kuvissamme talo on ollut valkoinen, mutta alueellemme ei saa rakentaa valkoista taloa.Emme ole vielä aivan varmoja, haluammeko umpi- vai avoräystäät. Tästä johtuen myös otsalautojen ja räystäslautojen väri on mietinnässä. Jos räystäät olisivat avoräystäät, ne sopisivat hyvin tummanharmaiksi. Tummat umpiräystäät sen sijaan saattaisivat olla liian raskaan näköiset. Asia ratkaistaneen kuitenkin piakkoin, sillä värejä merkitään rakennuslupahakemukseen.

Talon kustannusarvion tein valmiiksi tänään ja varasin myös tapaamisen pankkiin. Lähetän kustannusarvion liitteineen huomenna jo pankin edustajalle, vaikka tapaamisen saimme vasta ensi maanantaiksi. Meitä vielä jännittää, myöntääkö pankki meille lainan itse tekemäämme kustannusarviota vastaan. Arviomme on siis tehty TaloPelillä, ja on Talo2000-nimikkeistön mukainen ja siksi pitäisi olla pankille pätevä. Epäilemme silti, että arvio olisi uskottavampi jos vaikka vastaava mestarimme olisi sen tehnyt. Olen lukenut myös kokemuksia siitä, että lainahakemus hylätään liian suuren oman työn arvion vuoksi. Koitin kiinnittää tähän huomiota, mutta mistä tietää mikä on liian suuri oman työn osuus? Kuinka paljon rahaa talon rakentamisessa voi pankin mielestä säästää?

Kävimme tänään myös LämpöYkkösellä tapaamisella, ja saimme alustavan tarjouksen maalämmöstä, lattialämmityksestä, ilmanvaihdosta sekä keskuspölynimurista. Keskiviikkona tapaamme LämpöÄssän samoissa aiheissa. Pyrimme siihen, että maalämpötoimittaja olisi valittu tontin pohjatöiden aloittamiseen mennessä, jotta porakaivo voidaan porata samaan syssyyn kun tontilla muutenkin myllätään.

Tällä viikolla olisi tarkoitus käydä vielä katsomassa lamellikaihtimia olohuoneen korkean tilan ikkunoihin, jotta pystymme päättämään jätetäänkö Kastellin toimitussisällöstä niiden alumiinikaihtimet pois. Talomyyjämme on tällä viikolla lomalla, ja sovimme että laitamme tarkistuskuvien muutosehdotukset suoraan suunnittelijalle, jotta pääsemme asiassa eteenpäin. Pyydämme siis vielä neljännet tarkistuskuvat kuvista - paree olisi olla viimeiset! Kiireinen viikko on tulossa, mutta asiat etenevät koko ajan :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...