perjantai 10. kesäkuuta 2016

Talon pohjapiirros ja julkisivupohdintaa

Olemme nyt saaneet toiset tarkistuskuvat talosta, ja paremmalta näyttää. Kasvatimme talon ulkomittoja molempiin suuntiin, jotta kaikki huoneet olisivat samanlaisia kuin meidän alkuperäisessä suunnitelmassamme.

Tältä näyttävät tämän hetken suunnitelmat:


Asemapiirrustus
Asemapiirrustuksesta ote. Talossa vielä vanhat mitat.
Pihassa kahden auton katos ja harrastetila
(Kastelli ja RPN-konsultointi)

Talon pohjapiirros
Alakerta (Kastelli ja RPN-konsultointi)

Talon pohjapiirros
Yläkerta (Kastelli ja RPN-konsultointi)

Nyt pohjapiirrustukset ovat sellaiset, että olemme tyytyväisiä. Kerrosalaneliöt kasvoivat, ollen nyt 209m2 ja huoneistoala ilmeisesti pieneni 177m2, kun aikaisemmin se oli 179m2. Tämä johtunee ainoastaan siitä, että kasvatimme aukon eli korkean tilan kokoa. Pieniä viilauksia pitäisi vielä tehdä, kuten ikkunoiden koot ja määrä makuuhuoneissa. Lastenhuoneissa on molempiin suuntiin ikkunat, ja pelkäämme sen vaikeuttavan sisustamista, kun ei ole erityisesti ns. ehjiä seiniä kaikissa huoneissa. Mietinnässä olisi laittaa toiseen ilmansuuntaan vain kapea ikkuna vaakatasoon tarpeeksi korkealle, jotta sen alle on mahdollista asettaa esimerkiksi lipasto tai koulupöytä. Nämä muutokset tietysti vaikuttavat julkisivuun, joten sitäkin vielä viilataan. 

Julkisivun osalta on mietinnässä myös värit ja tehosteiden käyttö. Mahdollisesti tekisimme julkisivun valkoisella lautaverhouksella, johon sitten kapeammalla tummanharmaalla tai mustalla paneelilla tehosteita. Täytynee ottaa suunnitteluohjelmasta kuvia talon jokaiselta sivulta ja alkaa värikynän kanssa kokeilemaan tehosteiden paikkoja.

Talon mallinnos tehty itse Sweet Home 3D-ohjelmalla. 3D:ssä jokin häiriö, kun talon oikeassa reunassa jokin kattolippa, joka ei siihen kuulu. Katto tulee tummanharmaana, vaikka kuvassa punainen.

Koska rakennuslupakuvat alkavat edistymään hyvin, aloin tekemään tarjouspyyntöjä maatöihin, perustuksiin, sähkösuunnitteluun ja LVI-suunnitteluun. Toistaiseksi on kovin vähän tullut vastauksia, mahtavatkohan kaikki olla kesälomalla.. Suosituksia Pirkanmaalla toimiviin yrityksiin otetaan mieluusti vastaan!


5 kommenttia:

 1. Hienoa, että saitte pohjan toimimaan :) Meillä on kahdessa makkarissa isot ikkunat yhdellä seinällä ja toisella semmoiset kapeat ikkunat vaakatasossa (niissä on myös tuuletusikkunat). Ne tuovat kivasti lisävaloa, mutta eivät haittaa sisustamista.

  Perustuksiin suosittelen lämpimästi Perustavaa!

  VastaaPoista
 2. Täälläkin iloitaan, että pohja parani :) Nyt kuitenkin poistimme kolmansiin kuviin makuuhuoneista toisen seinän pikkuikkunan ja kasvatimme pääikkunan kokoa suuremmaksi (170cmx140cm). Kommenttisi sai kuitenkin vielä miettimään, pitäisikö sittenkin olla se toinen pienempi vaakaikkuna :D Päätöksiä, päätöksiä.
  Perustavalta olen kysynyt tarjousta, mutta vielä viikossa ei ole vastausta tullut.

  VastaaPoista
 3. :D On se varmasti oikein hyvä tuolla isollakin ikkunalla!

  VastaaPoista
 4. Tikkurilan ohjelmilla voi myös leikkiä värien kanssa. Sinne voi ladata talon ulkosivukuvan.

  https://colorup.tikkurila.com/fi/

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...