perjantai 3. helmikuuta 2017

Putkityöt aloitettu

Tällä viikolla edistystä on tapahtunut pieninä askeleina. Keskiviikkona meillä kävivät Tiivin asentajat asentamassa puuttuneet kaksi ikkunaa. Kaikki oli mennyt hyvin, mutta poistettuamme seuraavana päivänä ulkopuolella olleet styroxit huomasimme, että karmissa oli naarmu. Reklamaatio on tehty ja vastausta odotellaan. Joka tapauksessa olohuone avautui mukavalla tavalla, kun sieltä näkee nyt kahteen suuntaan. Raksaovi takapihan puolelle on saatu perhepiiristä toiselta rakennustyömaalta lainaan ja sekin on asennettu paikoilleen. Ja olen unohtanut täysin mainita, että julkisivun koolaukset ovat valmiit. Asentajamme tekivät tämän viimeisinä töinään raksallamme vielä tällä viikolla, ja se on tullut kuin huomaamatta meidän pohtiessa lattiahommia. Talosta ei ole valoisan aikaan otettu kuviakaan, mutta seuraavassa postauksessa sitten kuvia julkisivukoolauksista.

Uudet ikkunat olohuoneen nurkassa. Pieni raksaajakin keskellä kuvaa.Isäntä esittelee raksaoven toiminnallisuuksia
Konttailimme isännän kanssa keskiviikkona sorapatjan läpi ja nypimme kaikki pienet villatupot, roskat ja lehdet murskeen väleistä ja sokkelin vierustalta. Tätä tehdessämme mietimme, mahtavatko kaikki rakentajat edes noukkia kaikkia pieniä roskia pois valun alta. Asentajamme kertoi, että käytännössä kaikki eloperäinen materiaali soran joukosta olisi hyvä saada poistettua, jotta voidaan varmemmin olettaa ettei siellä mikään ala mätänemään. Vastaavan mestarimme mielestä kyseessä on korkeintaan kantavuuskysymys, sillä valun alla pitäisi olla vain oikeanlaista mursketta eikä mitään muuta roinaa. Syyslehtien ja naulojen määrä soran joukossa on kuitenkin niin häviävän pieni, että merkitystä voidaan pitää mitättömänä. Asiasta voi siis olla montaa mieltä, mutta itse kävimme sorapatjan parhaamme mukaan läpi, vaikka alaraajat olivatkin hapoilla kyykkimisestä. Työn jäljiltä sorapatja näytti uudistuneelta ja siistiltä.

Erityisesti kulmiin ja reunoille radonkaistan alle oli kerääntynyt lehtiä.
Torstaina putkityöt meillä aloitti Hymylämpö Oy:n Miika. Homma lähti mukavasti käyntiin ja yhteistyö oli sujunut. Isäntä vaan tuppaa olemaan niin puhelias, että hidastaa putkitöitä jaarittelullaan ;) Täytyy varmaan pysyä pois tieltä niin työrauha olisi taatumpaa. Viemärien vetäminen alkoi kodinhoitohuoneesta ja meni sitten rakentajamessujen ajaksi tauolle. Töiden aloitusta edeltävästi (sopivasti juuri edellisenä iltana, vaikka asentaja on muistutellut asiasta jo kuukausia) teimme kaivojen ja viemärien sijaintitarkistukset ja mittaukset isännän kanssa talon piirrustuksista.


Huomenna meillä on parisuhdepäivä rakentajamessujen merkeissä. Kummallista, kuinka messuille pääseminen kutkuttaa mahanpohjassa niinkuin Linnanmäelle meno lapsena. Raksahulluus on iskenyt! Mukavia messuja muillekin raksaajille :)

6 kommenttia:

 1. Hei Karita!
  Kivasti näyttää rakennusprojekti edistyvän! Ihan rupeaa inspiroimaan itseä, oman talon rakentaminen on ollut niin pitkään haaveissani. Pitääpä alkaa harkitsemaan suunnitelman tekoa. Rakentajamessuilta saa varmasti hyviä vinkkejä ja ideoita, ymmärrän täysin innostuksesi! Ensi kerralla pitää ehdottomasti päästä käymään siellä.

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoista lukea muidenkin putkitöistä! Me olemme aloittamassa pikkuhiljaa rakennustöitä, ja etukäteen jo mietityttää tietysti putkityötkin. Meillä on ammattilainen tällä hetkellä etsinnässä, joka ne työt voisi tehdä. Toivottavasti se karmin naarmu ei ollut kovin paha. Ikävä kuitenkin että sellainen oli päässyt tulemaan.

  VastaaPoista
 3. Näyttää niin kivalta tuo teidän rakennelma tähän saakka. Meillä LVI työt alkamassa lähiaikoina. Tuo suunnitteluvaihe kokonaisuudessaan oli pitkä ja raskas, joten odotetaan jo että pääsee käytännössä eteenpäin.

  VastaaPoista
 4. Näissä on aina urakkansa. Meidän naapurilla myös putkityöt alkavat lähiaikoina, heillä rakentaminen meneillään. Mukava lukea suunnitelmista. Saa itsekin inspiraatiota. Melkein tulee talokuume itsellekin.

  VastaaPoista
 5. On kyllä todella hienon näköistä jo. Varmasti lopputulos oli upea. Meillä nyt vasta putkistosuunnittelua aloitetaan lähiaikoina. On hienoa, kun saa asioita eteenpäin. Näissä rakentamisprojekteissa joskus tuntuu, että asiat etenee niin kovin hitaasti, vaikka eihän se niin välttämättä ole. Meillä meni alkuun paljon aikaa ylimääräisen selvittelyyn, esimerkiksi perustusten suunnitteluun.

  VastaaPoista
 6. Upean näköinen tuo teidän talo. Meillä olisi LVI saneeraus tehtävänä. Toki ammattilaiset sen saavat tehdä, ei meiltä löydy taitoja. Kovasti huvittaisi uusi talo rakennuttaa myös vielä jossain vaiheessa elämää, mutta ei vielä ole sen aika.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...