tiistai 31. tammikuuta 2017

Kantava väliseinä muurattu

Viime viikon loppupuolella isäntä ja asentajamme tukivat holvituilla välipohjaamme ylöspäin siten, että kantavan väliseinän väliaikainen  puurunko voitiin purkaa alta. Tilalle tehtävän kivisen kantavan seinän ensimmäisen harkkokerroksen alle laitettiin melko paksu kerros muurauslaastia ja kerroksen suoruus varmistettiin erityisen tarkasti. Paria harkkoa piti tukea suorempaan kuivumisen ajaksi, ja ensimmäinen harkkokerros kuivui vuorokauden ennen seinän jatkamista. Seuraavat kerrokset ohutsaumamuurattiin viikonlopun ja maanantain aikana. Viimeisen kerroksen harkot piti leikata määrämittaan, jotta välipohjan takaisin laskemisen jälkeen ollaan oikeassa korossa. Valmista tuli.

Välipohja tuettu ja kantava väliseinä purettu.

Ensimmäinen harkkokerros muurattu ja kuivumassa


Nyt jo melko pitkällä

Valmis seinä saunan suunnasta kuvattuna.
Nyt kun kantava väliseinä on valmis, sen kuivuttua tarpeeksi voidaan huomenna poistaa tuennat. Isännän muuratessa seinää asensin itse finnfoam-kaistaleet talon ulkoseinien alareunaan. Kaistaleet asennettiin suurinpiirtein alajuoksun kohdalle, alimman koolauspuun alareunaan kiinni, sillä siinä kohden ei olisi muuten eristettä. Höyrynsulkumuovitkin tuli tätä tehtävää varten teipattua ylös sivuun, ja nyt ne ovat pois tieltä myös kun lattiavaluvalmisteluihin ryhdytään. Myöhemmin höyrynsulkumuovi lasketaan alas ja asetetaan styroxien väliin valun alle.

Isosta finnfoam-levystä leikattiin kaistaleita
Kaistaleet kiinnitettiin ruuveilla alajuoksuun

Kuluneen viikon aikana meistä on tuntunut, että kaikki pallot ovat ilmassa raksailun osalta. Lattiavalun tarjouspyyntöjä on laitettu useita, mutta niihin on vastattu huonosti. Lattiavalu onkin tulossa yllättävän nopeasti, ja koko talon putkiurakan tekijän valinnassakin tuli lopulta kiire. Samaan rytäkkään pitäisi kilpailuttaa ja hankkia lattiastyroxit, harjateräkset, teräsverkot sekä niiden korokkeet. Tulimme myös hyvin nopealla aikataululla tilanneeksi koko talon vesi- ja viemäritarvikkeet samalta toimittajalta, jolta sunnuntaina pyysimme tilatun lattialämmityslaitteiston toimitusta tälle viikolle. Nyt emme ole varmoja, ehtivätkö putkistot tulemaan ja päästäänkö putkitöitä siis aloittamaan tällä viikolla. Urakoitsijasta kerron enemmän, kunhan pääsen tapaamaan hänet kasvotusten.

Näiden touhujen lisäksi on tullut kaikenlaista pientä osteltua ja kuitteja on kertynyt naputeltavaksi toteutuneisiin kustannuksiin. Raksalla pitäisi jälleen siivota ja raivata alakertaa putkitöiden tieltä sekä palauttaa käyttämättömät runkopontit rautakauppaan. Tiivin ikkuna-asentajat ovat myös luvanneet huomenna tulla asentamaan kaksi puuttuvaa ikkunaa. Huomenna on tulossa todella kiireinen raksapäivä.. Onneksi viikonloppuna pääsee ASTA rakentaja-messuille, sillä postiluukusta tipahtivat viime viikolla vapaaliput! Ohjelmalavalla näyttäisi olevan paljon mielenkiintoista asiaa, erityisesti lauantaina.


Puuniput joutuvat koville talven armoilla ollessaan2 kommenttia:

  1. Muovilla tuleva hometalo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista. Keskustelen asiasta mielelläni lisää, jos haluat avata ajatuksiasi.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...