lauantai 25. helmikuuta 2017

Styroxpalapeli valmis

Tämän viikon ahkerointi on tuottanut tulosta, ja täällä on kaksi onnellista raksaajaa. Koko talon styroxit ovat nyt paikoillaan, eikä soraa näy enää kuin pihamaalla! Harrastetilaan piti viime päivityksen jälkeen kuljettaa kahdeksan kottikärryllistä mursketta takaisin, kun siellä sorapatjan pinta olikin muuta taloa alempana. Tänään styroxhommat olivat enää viimeistä kerrosta vaille valmiit, ja työ sujui nopeasti, kun aurinko paistoi ja musiikki viihdytti. Mittailimme molemmat tahoillamme rakosia, isäntä sirkkelöi oikean kokoisia paloja ja minä leikkasin kuviosahalla koloja putkia varten. Vaatteet olivat täynnä styroxpalleroita, kun ne pirulaiset tarttuvat niin kovin kiinni. Imuroin lopuksi pallerot pois talosta pyörimästä, ja nyt näyttää siistiltä.

Valmis styroxpatja tuntuu aivan siltä kuin meillä olisi jo lattia, vaikka oikeaan betonilattiaan on vielä ainakin parisen viikkoa aikaa. Laatan vahvennoksia askarreltiin kaikkiaan neljään eri paikkaan; takan alle, kahden jäykistävän/kantavan väliseinän alle sekä pesuhuoneeseen ja saunaan. Piirsimme styroxeihin lopuksi väliseinien paikat, ja kuvittelimme kävelevämme ovista edestakaisin. Voi sitä onnea!

Harrastetilan ovelta katsottuna. Vasemmalla seinustalla pääovi ja oikealla etualalla kodinhoitohuone sekä sen ulko-ovi.

Vastakkaiselta suunnalta eli keittiön nurkasta. Perällä harrastetila.

Harrastetilan nurkasta. Tila toimii teknisenä tilana sekä varastona ja isännän leikkikammarina.

Vasemmalta katsottuna mm. päävesijohto, kylmävesiputket, sähköputkituksia, valokuitu, maalämpöputkia.

Pesuhuone ja sauna, seinien paikat piirrettynä. Laatasta tulee noin 15 cm paksu kaatoja varten.
Isäntä katselee huolestuneena, että nyt on vessan lattiakaivo todella lähellä seinää
Taaempana jäykistävän väliseinän laatan vahvennos, yhden styrox-kerroksen verran paksumpi laatta.
Vieressä takan laatan vahvennoksen aukko.
Vielä on edessä paljon työtä ennen lattiavalua. Vielä pitää tarkistaa radonkaistat ja paikata tai jatkaa niitä tarvittaessa, lyhentää höyrynsulkumuovit ja teipata kulmiin siististi, asetella teräsverkot ja harjateräkset, asentaa lattialämmitysputket, sähköputkitukset saarekkeelle ja kiukaalle - vain muutama asia mainitakseni.. Sähköurakoitsijan valinta on listalla korkealla prioriteetillä ja lähiviikkoina valitsemme myös porrastoimittajan. Jatketaan siis töitä yhden vapaapäivän jälkeen, ja palataan taas kertomaan uutisia ensi viikolla. Hyvää laskiaista!


Reippailta raksaajilta terveiset ja tsemppiä myös muille raksaajille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...