torstai 2. maaliskuuta 2017

Loputtomalta tuntuvat valuvalmistelut

Ihan aluksi suuret kiitokset kaikille lukijoille. Blogissa on tullut 30 000 sivun katselua täyteen nyt, kun blogia on kirjoitettu noin 11 kuukauden ajan. On aina mukava jakaa omia kokemuksia teidän kaikkien kanssa!

Tällä viikolla raksalla on painettu hommia täyttä häkää, eikä valuvalmistelut siltikään ole läheskään valmiit. Tiistaina putkiurakoitsija kävi vetämässä lämpöisen veden putket päällimmäiseen styroxkerrokseen. Isäntä askarteli sen jälkeen putkille telineen, jotta putket asettuisivat valun jälkeen suoraan ja tasaisin välein. Metallikehikon paikalleen saaminen oli työn ja tuskan takana. Juuri oikean kokoiseksi tehdystä kehikosta piti saada putket ensin läpi, ja sen jälkeen työnnettyä kehikko niin alas, että se jää lattiavalun sisään. Jäykät putket eivät meinanneet millään alistua suoraksi omalle paikalleen, varsinkin kun samanaikaisesti piti vääntää 17 putkea. Taistelu kuitenkin voitettiin, ja nyt ovat putket nätissä rivissä. Puisen osan voi valun jälkeen poistaa.

Vesiputket teknisessä tilassa
Putkien alla oleva aukko pitää vielä täyttää uretaanilla
Vesiputket keittiöön. Taustalla wc, pesuhuone ja sauna

Pesuhuoneen ja vessan putkistoa
Saunassa kuivakaivo, joka johtaa vedet pesuhuoneen kaivon kautta pois
Eilinen päivä meni minulta radokaistojen tiivistämisessä. Kaikki pienetkin repeämät piti paikata ja kulmissa taitella kaista siististi ja tarvittaessa tiivistää liimalla reunoja toisiinsa kiinni. Tiivistysliima oli mielestäni aivan onnetonta, eikä se tarttunut rullalla olleisiin kaareviin palasiin. Kuivumisaika ei todellakaan ollut mitään pikaliiman kaltaista. Tuntui koko illan, että olin törmännyt rakentamisen inhokkilistalla ensimmäisenä komeilevaan työvaiheeseen. Radonkaistan tiivistäminen vesiputkien ja viemärien kohdalla oli lähes mahdoton tehtävä, eikä niistä hirvitys-virityksistä huvittanut ottaa kuviakaan.

No, siitäkin selvittiin, ja tänään pääsin trimmaamaan höyrynsulkua. Seinien höyrynsulkujen alareunan on tarkoitus jäädä lattiavalun alle siten että radonkaistaa jää näkyviin 10-15cm. Lautaa vasten ja linjaria apuna käyttäen oli tämä homma nopeasti tehty. Sen jälkeen teippasin höyrynsulkumuovin ylös pois tieltä, jotta pääsin laittamaan uretaania seinän alareunaan. Alajuoksun ja seinärungon liitoksen kohdalle olin jo aikaisemmin asentanut finnfoam-kaistaleet. Nyt niiden alle jäävä rakonen täytettiin vielä kauttaaltaan uretaanilla. Hommasta jäi kamala sotku, ja harrastetila on vielä näiden hommien osalta tekemättä. Huomenna jatkan siis sieltä.

Höyrynsulkumuovin trimmausta. Alla olevan radonkaistan pitää jäädä näkyviin
Höyrynsulkumuovi lyhennettynä niin, että se jää vielä lattiavalun alle
Lopuksi alimmainen rako eristettiin uretaanilla
Isäntä askarteli tänään lattialämmityksen jakotukille telinettä, jotta se saadaan oikealle kohdalle irti lattiavalusta. Telineen paikkaa piti mittailla tarkkaan, sillä haluaisimme jakotukin sopimaan seinän sisään, ja tuossa kohdin seinänrunko on vain noin 63mm paksu. Kokonaan sitä ei saa seinän sisään mahtumaan, mutta haluamme minimoida eteisen kaappien sisään tulevan osuuden jakotukista.

 Kävimme tällä viikolla myös hakemassa 2m x 2,73m kokoiset raudoitusverkot K-raudasta heidän lainakärryllään. Halusimme hakea verkot itse välttääksemme rahtikulut. Lisäksi koimme, että on järkevämpää ottaa sen kokoiset verkot, että ne mahtuvat itse kannettuna ovesta sisään ilman suurempaa taitelua. Olimme arvioineet, että verkot mahtuisivat juuri ja juuri pakettiauton perään, mutta toisin kävi. Ne oli siksi viritettävä peräkärryn päälle ja kiinnitettävä tiukasti kuormaliinoilla. Vähän jännitti ajella tuon kuorman kanssa, mutta onneksi matka oli lyhyt ja perille päästiin turvallisesti.Tällä viikolla on kaiken konkreettisen tekemisen lisäksi tehty päätöksiä. Sähköurakoitsija on palkattu, ilmastointikanavat tilattu ja porrastoimittaja valittu. Tarkemmin näistä valinnoista kerron, kun hommat etenevät ja kun saamme 3D-kuvan portaista. Portaista voin kuitenkin sen verran kertoa, että valitsimme Lappiportaan. Heillä on parhaillaan kevätkampanja, jonka myötä saimme itsekin 25% alennuksen portaista ja yläkerran kaiteista. Kampanja on voimassa enää parin päivän ajan, joten portaita mietiskeleviä kehotan kysymään nopeasti heiltä tarjousta.

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen blogi sinulla, jään mielenkiinnolla seuraamaan. Ehkä saamme hyviä vinkkejä omaan projektiimme :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Kiva kun löysit blogiin, seurailen mielelläni myös teidän projektia blogissasi :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...