maanantai 12. joulukuuta 2016

Raksaviikko 15

Huomenna siirrytään jo raksaviikolle 16, ja viimeisimmän viikon aikana raksalla ei tapahtunut kovin merkittävää edistystä. Talon päätyrungot ovat nyt yläkerrassakin valmiit ja terassilippoja on aloitettu tekemään. Olemme hyvin tyytyväisiä, että päätimme tehdä lähes kolmemetrisen lipan takapihan puolelle, vaikka lippa näyttää nyt omaan silmääni hiukan kömpelöltä ja liioitellun isolta. Käytännön elämän kannalta kuitenkin suuresta katetusta terassista on hyötyä, sillä sen alle mahtuu jo kunnon ruokapöytä ja grillikin, jos sellainen joskus saadaan hankittua. Voi sitten kuivana grillata vaikka sadekelilläkin. Aluskate ei takapihan terassilipassa ole vielä paikallaan ja varsinaisten kattolohkojen välissäkin aluskate on vielä yhdistämättä.
Etupihan puolella terassilippa on vielä aloittamatta, mutta talon kyljessä on jo paikallaan puu, johon lippaa aletaan rakentamaan kiinni (nyt on hakusessa termi, jolla tuota "puuta" kutsutaan). Etupihan puoleisen terassimme eli kuistimme leveys on yli kahdeksan metriä ja syvyyttä tulee parisen metriä. Talomme on sen verran leveä, että koimme sen kaipaavan isoa kuistia tasapainottamaan tuota leveyttä. Olemme isännän kanssa kyllä pohtineet, ettemme tiedä mihin tuota valtavaa kuistia oikein käyttäisi ilman, että siitä tulisi vallan pelkkä varastointialue.


Kuluneen viikon aikana olemme kilpailuttaneet sadevesijärjestelmää, kattoturvatuotteita, rintapeltejä, päätyräystäspeltejä, ikkuna- ja ovipeltejä sekä läpivientejä.  Päätöksiä päästään tekemään aivan lähipäivinä ja toivoisimme saavamme tuotteet jo ensi viikolla tai joulun välipäivinä. Tarkemmin tuosta kilpailutuksesta ja valinnoistamme, kunhan sopimukset on tehty loppuun. Tontilla isäntä kävi tänään peittelemässä puupinoja ja tekemässä pieniä lumitöitä. Torstaina odotamme kipsilevyjä ja villoja saapuvaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...