sunnuntai 18. joulukuuta 2016

TtM raportoi sairastuvalta

Kohta on viikko kulunut edellisestä päivityksestä. Tässä välissä talon kuistin lippa on valmistunut ja kattolohkojen välillä aluskate on yhdistetty ja ruoteetkin ilmeisesti paikoillaan. Myös ikkunoiden asennuskohtia on valmisteltu asentamalla niiden alapuolelle runkopuita. Seuraavaksi taloon asennetaan ikkunat, ja Kastellin talopakettiin kuulunut urakka alkaa olla valmis.

Villat ja kipsilevyt saapuivat tontille, ja ovat osittain olleet oman onnensa nojassa, sillä olemme isännän kanssa sairastelleet tällä viikolla. Emme edes saaneet tilattua läpivientejä, vaikka niillä on tosissaan nyt jo kiire. Asentajamme on meitä muistutellut jo parin kuukauden ajan, että tilatkaahan ne ajoissa. Siitä huolimatta kilpailutus on nyt sitten venähtänyt, useiden mutkien vuoksi. Kattoturvatuotteet ja sadevesijärjestelmä on sen sijaan tilattu. Kerron tästä vyyhdistä lisää, kunhan nyt vihdoinkin ensi viikolla saisimme kaikki tilaukset lähtemään.

Isäntä pääsi eilen käymään tontilla vähän siivoilemassa ja katsomassa tilannetta. Kuvat saatuani keräilin itse vuorokauden verran voimia blogin päivittämiseen. Tässä tilanne kuvina.

Aluskate yhtenäinen, ruoteet paikoillaan ja pressu suojana

Etupiha. Kuistin lippa valmis. Rakennustelineet on viety sen läpi katolle asti.
Villat tontilla ja osittain naapurinkin puolella.

Näkymä yläkerrasta takapihan terassilipan kohdalta. Pihasta puutavara vähenee.

Takapihamme ohitse kulkevalta kävelytieltä.
Nyt sitten hiukan asiaa rakentamisen ohitse ja pähkinänkuoressa vuodestamme, joka kulminoitui tähän viikkoon. Sain alkuviikosta sähköpostitse tiedon, että pro gradu -tutkielmani on hyväksytty ja arvioitu. Tämän lisäksi arvosanakin oli erinomainen (5), ja sain myös sairaanhoitopiiriltä stipendin tekemästäni syventävästä projektityöstä. Lyhyessä hetkessä arvioinnin saaminen ja lukeminen palkitsi kaiken sen työn, mitä olen viimeisen neljän vuoden aikana yliopistossa tehnyt leipätyön ja pienen lapsen hoitamisen ohella. Gradua olin aloittanut jo tämän vuoden alussa ja aineisto oli kesään mennessä kerätty sähköisellä kyselyllä. Kesän ja alkusyksyn aikana kalenteri täyttyi talomme suunnittelusta, rakennusluvasta, töihin paluusta, kilpailutuksista, tontin maatöistä ja häiden suunnittelusta, joten gradu oli kokonaan hyllyllä. Häiden jälkeen sitten mietin, otanko rauhassa gradulle aikaa ja teen sitä siihen kuuluisaan "omaan tahtiin", vai otanko asiakseni kirjoittaa sen nyt pois rakentamisen alta. Päädyin jälkimmäiseen vaihtoehtoon, ja viimeisimmät kaksi kuukautta olen istunut lähes kaiken meidän perheen rakentamiselta tai töiltä vapaan ajan yliopistolla kirjoittamassa. Loppuvaiheessa päivät koululla olivat 12-tuntisia, mutta valmista tuli! Isäntä eli aviomieheni Lari ansaitsee jaksamisestaan ja tuestaan suurimmat kiitokset, ja ehdottomasti seuraavat kuuluvat lapsemme isovanhemmille, joita ilman emme olisi pystyneet tähän kaikkeen.

No, ihmisenhän sanotaan sairastuvan silloin kun stressi laukeaa. Noin vuorokausi arvioinnin saamisen jälkeen alkoi kurkkuni kipeytymään, ja sen jälkeen onkin ollut kuumetta loppuviikon. Myös isännällä on ollut sama tauti hiukan lievempänä. Lähes viikon kestänyt sairastelu on keljuttanut, mutta samaan aikaan olen ollut kiitollinen, että kehomme ymmärsivät antaa sille luvan vasta nyt. Suurin keljutus tuli siksi, että tänään oli tarkoitus pitää yhdistetyt valmistumisjuhlat ja 30-vuotisjuhlat, jotka nyt sitten peruuntuivat. Perjantaina menimme kuitenkin lääkkeiden voimalla valmistumisjuhliin yliopistolle, vaikka en yleisesti kannatakaan sairaana ihmisjoukossa liikkumista. Olemme isännän kanssa tämän vuoden aikana pohtineet, tuntuukohan rakentaminen aivan helpolta, kun mukana paletissa ei ole häitä tai yliopisto-opintoja. Tuskin, mutta se nähdään ensi vuonna!

Terkuin, TtM Karita :)4 kommenttia:

 1. Onnea maisterille! Aikamoisen urakan olet tehnyt :) Tuo on ihan totta, että kun stressi laukeaa niin sairastaminen alkaa. Meihin iski juuri ärhäkkä flunssa, heti kun vasarat tipahtivat vähäksi aikaa käsistä ja annoimme itsellemme luvan hengähtää hieman :D Paranemisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Harmi, että teidän levähdystauko meni sairastaessa. Flunssaa tuntuu nyt olevan todella monella ja viikon tai kaksikin kestäviä. Mukavaa joulunalusaikaa sairasteluista huolimatta :)

   Poista
 2. Oikein paljon onnea valmistumisesta!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...