keskiviikko 18. tammikuuta 2017

Höyrynsulkua ja yläpohjan villoitusta

Viimeisen viikon aikana on taas tapahtunut hurjasti edistystä raksalla. Asentajamme ovat saaneet yläpohjan höyrynsulun ja koolaukset sekä yläkerran höyrynsulun valmiiksi. Tänään he ovat jatkaneet töitä alakerran höyrynsulun merkeissä. Kaikki talon villat on sitä ennen saatu suoristettua appiukon ahkeran avun turvin, ja vain pari pientä kolosta jäi asentajien tilkittäväksi villalla. Yläkerrassa kylpyhuoneen kohdalla höyrynsulku tehtiin koolausten ja toisen villakerroksen päälle, koska tila tullaan vesieristämään, eikä villaa saa jäädä kahden muovikerroksen väliin. Tässä kuvia yläkerran höyrynsulusta ja katon koolauksista.

Lastenhuoneiden kohdalta yläkerrasta

Alakerrasta yläpohjaa kuvattuna korkean tilan kohdalta

Meidän makuuhuone ja vaatehuone

Meidän makuuhuoneesta toiselle puolen yläkertaa katsoen. Vasemmalla porrasaukko ja isäntä

Keskellä yläkerran kylpyhuone, jossa höyrynsulun alla on koolaukset ja molemmat villakerrokset
Tämän ja edellisen kuvan välillä oli siivottu myös yläkertaa, kuten ehkä lattiapinnoista näkyy

Isäntä touhusi useamman päivän aikana yläpohjan levyvillojen asennusta. Tehtävä oli kiireinen, sillä lämmittimien ollessa päällä höyrynsulkumuoviin alkoi alapuolelle kondensoitumaan suuret määrät vettä, kun eristeet vielä puuttuivat yläpohjasta. Asentajilla oli jo todella kosteat paikat yläkerrassa, eikä kosteus varmasti hyvää tee talon rakenteillekaan. Maanantaina villoituksesta tuli kuitenkin valmista, ja lisäksi yläkertaan väkerrettiin tuuletus poistamaan kosteutta koneellisesti ja jaksottaisesti.

Lähtötilanne, koolaukset alapuolella vielä hiukan kesken, kuten keskeltä näkyy

Höyrynsulkumuovin alapuolelle kondensoitui vettä lämmittimien ollessa päällä
Yläkerrassa satoi sisällä vettä.
Näkee selvästi, mikä osuus yläpohjasta oli villoitettu edellisenä päivänä, kun välipohjan vaneri oli ehtinyt kuivua
Sisällä tarkenee jo tekemään töitä collegepaidassa

Valmista levyvilloitusta yläpohjassa. Päälle vielä puhallusvillat myöhemmin

Kosteuden poistoa
Alakerran höyrynsulkutöiden alkamisen tieltä piti pitää siivousoperaatio. Kaikki reevauslaudat voitiin talon sisältä purkaa ja kantaa ulos, kun vesikate on paikoillaan jäykistämässä taloa. Lisäksi olin yhteydessä Tiiviin, joiden mittavirheiset ikkunat olivat nököttäneet eteisessämme vajaan kuukauden. Asiakaspalveluun yli kymmenen minuuttia jonotettuani minulle kerrottiin, että ikkunat oli tarkoitus viedä pois samalla kun uudet tuodaan viikolla 5. Kerroin, että ikkunat täytyisi jo saada pois tieltä. Sain myöhemmin puhelun, että kuljetus tilataan parin päivän päähän, mutta ikkunat pitäisi hoitaa ulos talosta. Ikkunat oli kuitenkin tuotu nosturilla paketissa talon sisään, ja olivat myös edelleen tässä paketissaan. Tämä johti tietysti keskusteluun siitä, kenen vastuulla ikkunoiden siirtäminen on, enkä itse ollut suostuvainen käyttämään siihen asentajiemme aikaa, josta itse maksamme. Lopputuloksena asentajamme lähettävät ikkunoiden siirtämisestä laskun suoraan Tiiville. Oletan, että ikkunat on nyt haettu pois pihaltamme.

Vinotukien poiston ja siivouksen jälkeen talossa oli tilan tuntua

Viimeinen viikko on ollut raksan suhteen niin kiireinen, ettei ole tahtonut pysyä perässä. Työvaiheista tuli kuitenkin valmista, ja nyt hetki taas hengähdetään ennen uutta spurttia. Lattian alle tulevien viemäriputkien määrälaskenta ja hankintojen suunnittelu pitäisi jo aloittaa. Olen myös laittanut tarjouspyyntöjä lattiavalusta. Mahtaako jo uskaltaa haaveilla sellaisesta ajasta, kun talossa on lattia..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...