maanantai 2. tammikuuta 2017

Isäntä väliaikaisesti poissa pelistä

Meidän uusivuosi meni kotona möllöttäessä, sillä isäntä tuli uudelleen kipeäksi oltuaan välissä jo pari päivää terveenä ja työn touhussa. Tulehdusarvojen todettiin olevan nousussa, ja nyt sitten olemme pyrkineet lepäilemään ja olemaan stressaamatta raksahommista. Asentajat pystyvät taloa rakentamaan aivan täydellisesti ilman isäntääkin. Talosta meillä on vain viime viikon loppupuolella otetut pari kuvaa, joissa levytyshommat ovat vielä vaiheessa. Sen jälkeen töitä on jo ehditty jatkaa, eikä juuri nyt ole tarkkaa tietoa etenemisestä. Tuulensuojalevytykset alkavat kuitenkin olemaan loppusuoralla. Talo näytti mielestämme risukasalta runkopuuvaiheessa, mutta on näky kieltämättä nytkin melko ankea ja yksitoikkoinen.

tuulensuojalevytys runkopystytys Kastelli
Etupiha ja keskellä pääovi

tuulensuojalevyt runkopystytys Kastelli
Harrastetila päädyssä, ja parvekekulmaus

tuulensuojalevyt
Takapihan puolelta kohti olohuonetta
Saimme tänään tiedon Tewalilta, että kaikki talomme ikkunapellit sekä päätyräystäspellit ovat valmiit ja noudettavissa. Teimme tilauksen viime viikon loppupuolella, joten ne tehtiin suurinpiirtein yhdessä arkipäivässä! Harmi sinänsä, että nopea toimitus menee hukkaan, kun isäntä ei nyt ole itse asennuskunnossa, ja ikkunoista puuttuu vielä uretaanitkin. Kattotiilet tulivat tänään tontille, ja niiden siirtäminen katolle on saatava järjestymään viikon sisällä. Ennen kuin tiilet ovat katolla painona, ei vinotukia talon sisältä saa poistaa, ja ennen vinotukien poistamista on sisällä vaikea jatkaa seuraaviin työvaiheisiin. Kattotiilien ladontaan tarvitaan nosturi sekä katolle muutama rohkea vapaaehtoinen avustaja isännän ja toisen asentajamme lisäksi. Molempien hankinta on tietysti omatoimirakentajan omalla vastuulla, ja tautien vuoksi meillä aivan alkutekijöissään. Halukkaita keikkujia yli kuuden metrin korkeuteen ei varmasti kasva puissa, ja nosturinkin pitäisi päästä melko nopealla varoitusajalla, kunhan isäntä tervehtyy.

Tässä asennustöitä sivusta katselleena on huomannut, että kaksikerroksisen talon rakentaminen on hidasta ja huimapäistä touhua, kun jatkuvasti pitää kavuta rakennustelineitä edestakaisin suuriin korkeuksiin. Painavien rakennustarvikkeiden siirtämisessä tai niiden asentamisessa yläkertaan tarvitaan vähintään kaksi miestä, kun toinen ojentaa maasta käsin ja toinen ottaa yläkerrassa vastaan. Talon suuren koon, kaksikerroksisuuden ja monikulmaisuuden vuoksi ymmärrän jo paremmin, miksi runkopystytys ei valmistu aivan viikossa tai kahdessa. Täytyy vain toivoa, että kaksikerroksinen talo tuntuu meille juuri oikealta ratkaisulta sitten valmistuttuaan, ja että korkeuksissa hilluminen on kaiken sen huimauksen arvoista.

Vuodenvaihteen aikoihin blogissa oli muuten mennyt täyttynyt 20 000 sivuvierailua. Piti aivan tarkistaa, kuinka kauan aikaa blogin aloittamisesta jo olikaan, ja yhdeksän kuukautta näyttäisi täyttyvän aivan parin päivän päästä. On ollut ihan mahtavaa jakaa tätä raksataivalta kaikkien muiden raksaajien, ystävien ja rakentamisesta kiinnostuneiden kanssa. Suuret kiitokset ja onnellista alkanutta vuotta 2017 kaikille lukijoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...