keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Väliseiniä, ikkunapeltejä ja julkisivukoolausta

Eilen isännän kanssa saatiin sellaiset hiet kerättyä pintaan raksalla, ettei paremmasta väliä. Ensin kuitenkin aloitimme illan ihastelemalla asentajien vajaan kahden päivän aikaansaannoksia eli yläkerran väliseinärunkoja. Nyt huoneet ja käytävän koko hahmottuivat hyvin ja tuntuivat tilavilta, mutta yläkerran aukko eli korkea tila on järkyttävän suuri. Asentajamme sanoikin joskus aikaisemmin, että aukko on hänen uransa suurin, mutta nyt se tuntui meistäkin jo valtavalta. Emme ole vielä varmoja, onko se hyvä vai huono asia. Yksi jo aikaisemmin tiedostamamme suunnittelun kukkanen tuli myös hyvin esiin, kun isäntä leikki istuvansa yläkerran kylpyhuoneen pöntölle ja nousevansa siitä. Emme aikoinaan ehtineet tarkistaa ikkuna- ja oviluetteloa ajoissa ja kunnolla, jonka vuoksi pöntön takana on nyt liian iso ikkuna, joka ei mahdu aukeamaan - ja takapuoli näkyy naapuriin. Onneksi talomme on melko korkealla ja meillä on ihan nätit takapuolet.

Toisen lasten makuuhuoneen ovelta katsottuna
Vasemmalla meidän makuuhuone ja oikealla yläkerran kylpyhuone
Oikealla takana lasten makuuhuone, välissä vaatehuone ja vasemmalle taakse jää toinen lasten makuuhuone
Vaatehuoneen edestä meidän makuuhuoneelle päin
Pöntön takana ikkuna
Isännällä on seuraavaksi edessä kantavan väliseinän muuraaminen. Tuon väliseinän viereen tuleva takkamme vaatii 5cm palosuojaetäisyyden tai taakseen palamattoman materiaalin. Kiviseinä oli tarjolla olevista vaatimukset täyttävistä vaihtoehdoista meille mieluisin, vaikka se tuokin mahdollisesti muita vaihtoehtoja enemmän kustannuksia ja vaivaa. Ostimme 130kpl Kahin runkopontteja, jotka painavat noin 12kg/kpl. Pakettiautolla kaksi keikkaa tehden kivet löysivät tiensä mukavan edullisesti työmaalle. Niitä sitten kaksi kiveä kerrallaan kannettiin isännän kuormalavoista väsäämiä "portaita" pitkin ja varottiin törmäilemästä toisiimme. Tällaisissa asioissa olisi kiva, kun talo ei olisi ylämäessä. Kivien ja tulevien lattiavaluvalmisteluiden edestä olimme myös yhteistyössä raivanneet kaikki alakerrassa olleet puut ja villat yläkertaan. Roskiakin tuli vietyä pieni kuormallinen kaatopaikalle päivän päätteeksi. Innostuin ottamaan alakerrassakin panoraamakuvia, kun kerrankin oli niin avaraa.


Kaksiosaiset portaat, ensin ylätasanteelle ja siitä lattiankorkeuteen
Saunan kohdalta kuvattu alakertaa. Oikeassa reunassa on kodinhoitohuone ja sen ulko-ovi.
Keskellä kantava väliseinä, joka korvataan kiviseinällä.
Ruokailutilan nurkasta kuvattuna. Vasemmalla siis olohuone ja keskellä takana näkyy pääovi.
Meidän makuuhuoneesta katsottuna. Tulevaisuudessa tällä kohdin on seinä, eikä olohuoneeseen näy suoraan.
Muita edistysaskeleita tällä viikolla ja viime viikonloppuna ovat olleet ikkunapellit, jotka on asennettu koko taloon lukuunottamatta kahta puuttuvaa ikkunaa. Halusimme saada ikkunapellit asennettua mahdollisimman aikaisessa vaiheessa rakentamista, jotta tuulensuojalevyt eivät yläreunastaan kärsi yläpuolelta putoavasta kosteudesta. Tänään tuli tieto Tiiviltä, että puuttuvat ikkunat ovat lähteneet tehtaalta ja ovat meillä parin päivän päästä. Taidamme siis saada puuttuvat ikkunat vielä paikoilleen niin, että asentajatkin ovat tarkistamassa asennukset. Tällä hetkellä suunnitelma on, että asentajat lopettavat työnsä meillä perjantaina.

Ikkunapellit ja julkisivukoolausta
Koolauspuu asennetaan kiinni ikkunanpeltiin,
jolloin smyygikin saadaan asennettua siihen tukeutuen
Julkisivuun ikkunanpellit eivät erityisesti vaikuttaneet
Julkisivun alaosaan asennettiin hiiriverkkoa, jotta pieneläimet eivät pääse julkisivuverhoilun ja tuulensuojalevytyksen väliin. Ostimme Hankkijalta kaksi rullaa hiiriverkkoa, ja isäntä rälläköi kunkin rullan neljään 15cm levyiseen osaan, sillä sen isompaa kaistaletta ei verkkoa tarvittu.

Työasennossa voisi olla vähän parannettavaa
Hiiriverkko julkisivun alaosassa, tulee U:n malliseen asentoon kunhan julkisivu verhoillaan päälle

Tänään isäntä kävi vielä Skanskalta hakemassa vuokralle 4kpl holvitukia, joiden päivävuokra on "päätähuimaava" 35 senttiä/kpl. Holvitukien avulla välipohjaa saadaan kammettua sen verran ylöspäin, että kantava kiviseinä saadaan muurattua väliaikaisen puisen kantavan rungon tilalle.

Holvitukia vuokralla

Meidän elämässä on nyt taas pieniä muutoksen tuulia, kun aloitin maanantaina uuden haastavan työn yliopistosairaalan kehittämisprojektissa. Kolmivuorotyö on vaihtunut päivätyöhön, joten säännöllisyyttä elämään tulee lisää, mutta arjen joustavuus vähenee. Raksan ja lapsiperheen arjen sovittaminen meidän molempien töihin voi osoittautua ajoittain haasteelliseksi. Poikakin on tällä hetkellä taas tulossa kipeäksi, kun nokka alkoi illalla vuotamaan. Päiväkodin aloituksesta on alle puoli vuotta, ja yhtä sairastelua on kyllä ollut. Raksaamisesta sanotaankin, että sen aikana ei kannata aloittaa mitään uusia asioita. Meillä on menty aivan kaikkien sääntöjen vastaisesti, mutta katsotaan nyt päivä kerrallaan, kuinka selvitään. Innostus kantaa ainakin vielä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...