tiistai 19. heinäkuuta 2016

Rakennuslupakuvat tilattu

Kun rakennuslupahakemuksen suunniteltu jättöaika lähestyy (alle kaksi viikkoa enää!), tapahtuu samaan aikaan todella paljon asioita. Tässä niistä kuulumisia.

Viime viikolla saimme vain parin päivän odottelun jälkeen viidennet tarkistuskuvat talosta. Nyt oli jo oikeasti niin vähän muokattavaa, että varasimme ajan laatupalaveriin Kastellin kanssa täksi päiväksi. Laatupalaveri on Kastellin tapa käydä läpi kaikki alkuperäisiin kuviin tehdyt muutokset hintavaikutuksineen. Samalla tarkistetaan muun muassa, että ovien, ikkunoiden ja julkisivulautojen väri on oikea, ikkunat ovat oikean kokoisia ja ovet aukeavat siihen suuntaan kuin on ajateltu. Kun kaikki muutokset on kirjattu sopimukseen, talopaketin lopullinen hinta on tiedossa. Lopullisen sopimuksen allekirjoituksilla rakennuslupakuvat tilataan.

Päädyimme aivan loppuvaiheessa ottamaan Kastellin paketista muut kuin sateelta suojaan -asennuksen pois. Teimme tämän siksi, että timpuriystävämme (sama ihminen, joka olisi tehnyt pystytyksen Kastellin kautta) tekeekin yrityksensä nimissä kollegansa kanssa meille suoraan muut pystytystyöt. Tästä emme saa varsinaista hintahyötyä, mutta pystytyksessä voidaan priorisoida työjärjestys paremmin. Laitamme siis etusijalle talon lämmitysvalmiiksi saamisen talvea kohti. Emme esimerkiksi laita heti alussa terassilippojen vesikatetta, jotta lippojen päälle voidaan tarvittaessa kasata telineitä julkisivuverhoilun asentamista varten. Nyt myös meidän isännän työpanoksesta on hyötyä, ja hän voi olla timpurien kanssa tekemässä pystytystä, kun Kastellin pystytysurakassa ei virallisesti näin voisi toimia. Talopakettimme hinnaksi tuli lopulta 86 249 euroa pelkällä sateelta suojaan asennuksella, ja allekirjoitukset ovat siis paperissa. Budjetti-välilehdeltä selviää tarkemmin, mitä talopakettimme sisältää.

rakennustyömaakyltti
Työmaakylttiä on odotettu kuin kuuta nousevaa :)
Seuraavat askeleet projektissa tapahtuvat rakennuslupakuvien saamisen jälkeen, ja niitä askeleita on paljon lyhyen ajan sisällä. Lupakuviin tulee rakennuslupahakemusta varten hakea naapurien suostumukset, ja meillä on sitä varten neljän naapuripariskunnan yhteystiedot. Kuntamme vaatii tontista myös piha- ja istutussuunnitelman. Koska emme itse tiedä kasveista mitään, tilaamme tämän pihasuunnittelijalta, jonka tapaamme maanantaina tontilla. Rakennuslupahakemuksen muiksi liitteiksi saamme energiaselvityksen VesiTaidolta Kastellin kautta, ja perustamistapalausunnon vastaavalta mestariltamme. Rakennuslupahakemukseen tarvitaan myös maalämpöjärjestelmän rakentamistapaselostus, jota varten olemme muun muassa pyytäneet naapurilta tiedon heidän lämpökaivonsa paikasta. Lämpökaivon poraaja meillä on alustavasti valittu, mutta asia varmistuu myöhemmin. Kaivon paikan päätimme tänään umpimähkään - katsotaan pitääkö suunnitelma/ meneekö kunnassa läpi.

Lupakuvien saamisen jälkeen otamme myös yhteyttä LVI- ja sähkösuunnittelijoihin, ja tilaamme suunnitelmat. Olemme jo itse käyneet läpi alustavat ajatuksemme talon valaistuksesta ja merkinneet ne tarkistuskuviin. Maaurakoitsijan valinta on ollut tuskallisen vaikeaa, mutta nyt meillä on kaksi hyvää vaihtoehtoa joista pian palkkaamme toisen. Perustusten tekemisestä itse olemme saaneet kommentteja puolesta ja vastaan. Nyt kuitenkin näyttää siltä, että talopaketti toimitetaan vasta 7.11, jonka vuoksi meillä olisi sopivasti aikaa itse muurata sokkeli harkoista. Haluaisimme kuitenkin vielä nähdä yhden pyytämämme tarjouksen valusokkelista.


Talon julkisivukuvia (Kastelli ja RPN-konsultointi Oy)

Tällä viikolla rakennuslupahakemus on odottelutilassa ja tämä tyttö keskittyy opintojen edistämiseen. Gradun lisäksi on vielä syventävän projektityön raportin kirjoitus edessä. Isäntä on lähtenyt pojan kanssa mökille, jotta kotona olisi työrauha. Nyt podetaan siis ikävää ja yritetään kirjoittaa niin paljon kuin ikinä jaksaa, jotta rakentamisen alettua olisi vähemmän koulutöitä jäljellä.

Edit. Kastellin puolelta nopeaa toimintaa - rakennuslupakuvat tulivat tänään sähköpostiin ja painosta ilmoitettiin, että paperiset tulosteetkin ovat valmiit haettavaksi. Hetken kuluttua VesiTaidolta pätkähti sähköpostiimme myös energiaselvitys! Nyt siis rakennuslupahakemuksen valmiiksi saaminen on meistä itsestämme ja vastaavasta mestarista kiinni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...