lauantai 3. syyskuuta 2016

Louhintaa


Torstaina louhintaporukka tuli tontille ja räjäytykset oli tehty jo saman päivän aikana. Räjäytyksiin liittyvät katselmukset oli sitä ennen tullut tekemään toinen yritys, joten laskuja on tulossa monesta suunnasta. Luotimme louhinnan organisoinnin maaurakoitsijan haltuun, sillä hänellä oli näihin yhteystyökumppanit ja me olimme lisäksi koko torstaipäivän Tallinnassa.

Eilen sitten kävimme tontilla katsomassa tilannetta. Kaksi ensimmäistä kuvaa on otettu aikaisin aamulla, kun louhekasa oli vielä paikoillaan. Viimeinen kuva on iltapäivältä, kun kasasta osa on kuljetettu jo pois.
Tontin länsisivulta, naapurin pihalta katsottuna.
Tien suunnalta katsottuna tontin "harjalle". Kivikasa odottaa poisvientiä.
Tontin itäreunalta katsottuna. Rakennusala alkaa olla jo tarvittavassa korossa.
Länsireunalle jää kalliota reunustamaan tonttia.
Perjantain aikana kaivinkone oli saanut lopun tontista haravoitua läpi, ja löytyi sieltä vastapäiseltä reunalta hiukan lisääkin louhittavaa, maltillisesti kuitenkin. Louhittavasta alueesta ei isäntä hoksannut ottaa tarkkoja kuvia tontilla käydessään.

Maanantaina räjäytykset siis jatkuvat. Kaivinkonekuljettajan mukaan vielä ensi viikko menee pohjatöissä, kaikkiaan siis noin puolitoista viikkoa tai ylikin. Järkyttävä lasku on tulossa koko tästä hommasta, hirvittää jo valmiiksi. En varmaan kuitenkaan ole ensimmäinen, ketä on pelottanut maatöiden laskun saapuminen.. Mutta ken leikkiin lähtee, hän leikin kestäköön!

3 kommenttia:

 1. Moi!

  Osasiko arvioida paljon tuossa kuutioita louhittiin?
  Meillä oli pari autokokosta kumpua, siitäkin irtosi 60 kuutiota..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!
   Valitettavasti kaivuri ei hoksannut kysyä kuutiomäärää louhijalta, vaikka alue oli mitattu kyllä. En tiedä sitten, saammeko kuutiomäärän tietoomme esim. laskussa.
   Timpurimme sen sijaan vähän arveli, että 100m3 saattaisi olla ainakin.

   Poista
  2. Mutta tosiaan, jos teilläkin oli 60m3 niin kyllä tuossa varmaan oli sitten ainakin 150m3 kun niin pitkältä matkalta oli kalliota.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...