torstai 29. syyskuuta 2016

Terveiset sairastuvalta

Meillä on nyt tämän viikon ajan paranneltu pojan korvatulehdusta, ja juuri kun antibioottikuuri alkaa olla lopuillaan niin itselleni nousee yli 40'C kuume keskellä yötä. Tänään isännän on pakko viedä poika mummolaan hoitoon, jotta maalämpökaivon putkityöt saadaan tehtyä loppuun. Itse en ole aivan kartalla, mitä siellä vielä pitää tehdä, mutta lämpökaivolta taloon menevät putket olivat ilmeisesti hiukan väärässä paikassa ja niitä on tarvinnut korjailla. Keruuputkien asentaja on pommittanut jo parikin kertaa, että koskas siellä olisi valmista.. Nopeasti Rototec kuitenkin laskuttaa, kun meille tuli jo maalämpömyyjämme kautta lämpökaivosta lasku, vaikka putket on asentamatta. Laskua lämpökaivon porauksesta (190 metriä) tuli 5950 euroa. Tämä pitää vielä tarkistaa, sillä muistaaksemme tarjouksessa hinta oli noin 100e halvempi. Myös perustuksista tuli lasku, ja se oli juuri sovitunlainen eli 9250 euroa.

Meidän oli tarkoitus aloittaa ensi viikolla sisä- ja ulkotäytöt kaivurin kanssa. Loppuviikolle oli sitä ennen suunnitelmissa sokkelin pinnan hiominen, patolevyjen asentaminen ja takan korvausilmaputken sekä joidenkin pihavalojen sähköläpivientien teko. Ennen näitä töitä ei päästä loppuja täyttöjä tekemään. Sairastelun tuoman viivästyksen vuoksi ilmoitimme kaivurille, että ensi viikolla meidän tontille ei vielä pääse töihin. Kiirehän meillä ei ole, kun talopaketti on tulossa vasta marraskuussa.

Styroxit saimme kilpailutettua, ja päädyimme tilaamaan K-raudasta 32 pakettia EPS 120 Routa 50mm, jolloin hinnaksi tuli 35e/pkt. K-raudassa on rakentajille ilmainen peräkärryn lainauspalvelu, ja aiomme hakea stryroxit itse pakettiautolla ja peräkärryllä. Ainakin kolme keikkaa pitää tehdä peräkärryn kanssakin. Täytynee hakea stryroxit vasta ensi viikolla, jotta ne eivät seiso tontilla turhaan. Tampereen alueella on taas puskaradiossa raportoitu varkauksia erinäisiltä omakotitalotyömailta.

Eilen olimme yhteydessä Kastellin myyjäämme, ja kysyimme vielä mahdollisuutta vaihtaa talon sisäseinien verhouslevyt tavallisista kipsilevyistä erikoiskoviin, sillä isäntä oli saanut nyt niin monesta paikasta vahvan suosituksen EK-kipsilevyille. Hintaa tälle ilmoitettiin noin 380 euroa, joten vahvistimme muutoksen. Eilen kävimme myös allekirjoittamassa lainapaperit, joten rahaa voi nostaa valmiusastetodistusta vastaan sitä mukaa, kun sille on tarvetta. 

Tämä viikko on ollut muutenkin hurjan stressaava, mutta kirsikkana sen päälle oli autosta puhjennut rengas, jonka huomasin juuri kun olin eilen aamutuimaan lähdössä töihin. Oltiin käyty edellisenä päivänä tontilla, enkä ihmettelisi vaikka rakenteilla olevalta omakotitaloalueelta olisi saanut naulan renkaaseen, vaikken pihatielle ajanutkaan. Tänään minun oli tarkoitus mennä jälleen autolla töihin, joten isännän piti eilen illalla vaihtaa rengas kaatosateessa ja pimeällä. Sääliksi kävi.

Eturengas tyhjä, liekö napannut raksalta naulan?
Loppuviikko taitaa mennä meillä lepäillessä. Palaan heti blogiin raportoimaan, kun tontilla päästään sairastelun jälkeen asioissa eteenpäin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...